sah

ŠAH VESTI

Poraz favorita na ženskom šampionatu

Treće kolo Državnog prvenstva za šahistkinje, koje se igra u Banji Junaković kod Apatina, obeležili su večeras porazi favorita. Reprezentativka Jovana Vojinović izgubila je od omladinske prvakinje Mile Žarković, Marija Manakova je poražena od Teodore Rakić, dok je Marija Rakić potpisala predaju u partiji sa Ksenijom Tomin. 
Vodeća Anđelija Stojanović savladala je i Maju Milanović, pa je jedina sa maksimalnim učinkom posle tri odigrana kola, dok je Sandra Đukić crnim figurama bila bolja od Katarine Ostojić. Jedini remi, posle samo deset povučenih poteza, viđen je u partiji Suzana Maksimović-Ana Benderać. 
Na tabeli vodi Stojanović sa tri poena, ispred Đukić sa 2,5 poena, te Tomin i Vojinović sa po dva poena. Po 1,5 poena osvojile su Žarković, Maksimović i Marija Rakić. Jedan poen ima braniteljka titule Manakova, kao i Milanović, Benderać i Teodora Rakić. Bez poena je Ostojić. 
U četvrtom kolu sutra (16.00) igraju: Đukić-Manakova, Benderać-Teodora Rakić, Milanović-Maksimović, Vojinović-Stojanović, Marija Rakić-Žarković, Ostojić-Tomin. 
Igra se 11 kola po Bergerovom sistemu, svaka sa svakom, a šampionat se završava 6. aprila. 

Povezana vest:  Streličarstvo, Popović na deobi 33. mesta na SP