Novak Djokovic MajamiKAMPANJA „ODLUČI SE ZA SPORT“ POVODOM MEĐUNARODNOG DANA SPORTA
Đoković: Važno je da se deca bave sportom

Povodom Međunarodnog dana sporta koji se obeležava 6. aprila „Novak Đoković“ Fondacija izradila je video kampanju „Odluči se za sport“ kojom podseća na važnost bavljenja sportom i rekreacijom. U spotu učestvuju Ivana Španović, naša proslavljena atletičarka, Dejan Bodiroga, nekadašnji košarkaški reprezentativac, karatista Marko Antić, koji je na SP u Parizu 2012. osvojio bronzanu medalju, stonoteniserka Sanja Mitrović, ali i rekreativci Nevena Mašić, mladi sportisti, teniseri, fudbaleri, košarkaši, skakači u vodu, rukometaši…
-Važno je da deca od malih nogu budu u sportu, jer je blagodet na zdravlje ogromna, što, između ostalog, kampanjom poručujemo. Vrlo je važno da svoje slobodno vreme mališani, ali I tinejdžeri ispune kvalitetnim aktivnostima. Osim toga, tako grade karakter, uče se fer-pleju, timskoj igri, igraju se, druže i zabavljaju. Ako ovakve navike usvojite kada ste još mali, rekreacija i sport će postati stil vašeg života i to je ono što je bitno. Ne morate biti profesionalni sportista, ali ne zapostavljajte telo, ni zdravlje – izjavio je Novak Đoković, predsednik Fondacije.
Atletičarka Ivana Španović kaže da joj je bila velika čast da bude deo kampanje Fondacije „Novak Đoković“.
– Snimanje spota na zaletištu na atletskoj stazi na stadionu Vojvodine u Novom Sadu je bilo zabavno i zanimljivo. Sigurna sam da će zahvaljujući ovom spotu i uopšte obeležavanju Dana sporta do ljudi širom naše zemlje i sveta stići poruka kako je važno i zdravo baviti se sportom, bilo rekreativno ili profesionalno. Sport izvlači ono najbolje iz čoveka – izjavila je Ivana Španović.
Ivana Španović snimljena je na atletskoj stazi u Novom Sadu, a Marko Antić u KK Mladenovac iz Mladenovca, čiji je podmladak, takođe, deo spota. Dejan Bodiroga je zajedno sa mlađim kategorijama košarkaškog kluba Sava snimio kadrove u hali Pionir. Stonoteniserka Sanja Mitrović koja je od dvadesete godine u invalidskim kolicima snimljena je u Sportskom centru Banjica. Osim toga, u kampanji su učestvovali i mladi teniseri kluba Privilege, fudbalskog kluba Pionir, rukometnog kluba Partizan, skakači u vodu Čukaričkog, kao i Nevena Mašić, instruktorka pilatesa, koja se rekreativno bavi sportom.
Kampanja će imati ukupno 5 video spotova koji će biti emitovani do kraja meseca.

Povezana vest:  Najznačajnija svetska imena skijanja na Prvom Nacionalnom Seminaru za trenere skijanja