VN NOVOG SADA POBEDNIK 2013 ESAD HASNOVICPrvo za Kup Srbije – pa na trening trku

Biciklistički klub Vojvodina organizovaće u nedelju 6. aprila prvu trku novog takmičenja Kupa Srbije „Velika nagrada Novg sada“.
Staza je kružna u Petrovaradinu sa krugom od 4,2 km i okupljanje je do 10,30 časova kod restorana Lovotrus u blizini OŠ „Jovan Dučić“ u Petrovaradinu. Elita i juniori voziće 84 km (20 krugova), žene i kadeti 42 km (deset krugova) a mlađi kadeti 34 km (osam krugova). Staza je zatvorena za saobraćaj.
Posle trke, selektor za drumski biciklizam Radomir Pavlović planirao je trening od Novog Sada do Beograda od oko 80 km. Staza za seniore vodiće preko Sremskih Karlovaca, Banstola, Inđije, Stare Pazove, Batajnice i Zemuna do Ušća gde je cilj kod restorana Asteriks i servisa Bozaro. Juniori će ići preko Sremskih Karlovaca i Banstola do Inđije gde je cilj.
Pavlović je na trening trku pozvao seniore Ivana Stevića, Nikolu Kozomaru, Nebojšu Jovanovića i Dejana Marića (svi OBK Beograd), Jovana Zekavicu, Marka Danilovića, Stefana Stefanovića, Igora Antonijevića (svi Borac, Čačak), Miloša Borisavljevića, Marka Polumirca, Miloša Miladinovića (svi CCN Metalaca), Nemanju Ambruša, Luku Kotura (obojica Partizan), Gabora Kasu (Spartak) i Marka Stankovića.
Od juniora, na listi su Dušan Rajović, Andrija Čukić (obojica CCN Metalac), Dario Nimčević i Milan Dragojević (Spartak), Nikola Rosić (Šumadija Biro plan, Aranđelovac), Elvedin Ćatović, Dušan Kalaba, Andrej Galović (svi Partizan), Milan Bogdanović i Miljan Kostić (obojica Železničar MBN, Niš).
Treneri saradnici na trening trci biće Radiša Čubrić (CCN Metalac), Predrag Prokić (Borac), Dragan Spasić (Železničar MBN), Miodrag Vuleta (Šumadija Biro plan), Dejan Perčić (Spartak) kao i svi treneri čiji će vozači biti na startu treninga koji je otvoren za sve zainteresovane. Biciklistički savez Srbije obezbeđuje dva vozila za pratnju treninga, putnu hranu za pozvane i prevoz juniora od Inđije do Beograda.
– Cilj ovakvih treniga je da što češće okupljamo širi sastav reprezentacije i kroz zajednički rad da pokušamo da usavršimo tehničko – taktičke sposobnosti reprezentativaca, ali i da, na neki način, uradimo i prvu selekciju kandidata za naredne reprezentativne akcije – kaže Radomir Pavlović.- Staza je idealna za rad na taktičkim zadacima, ovog puta insistiraćemo posebno na uvežbavanju timskog rada kada je u begu grupa ili pojedinac. Start trening trke je deset minuta posle proglašenja pobednika u trkama za Kup Srbije.
Prošle godine na „Velikoj nagradi Novog Sada“ u eliti je slavio Esad Hasanović iz kragujevačkog Radničkog ispred Stefan Stefanovića iz Borca i Ivana Stevića iz OBK Beograda.
Kod dama pobedila je Jelena Erić iz CCN Metalca, dok su u juniorskoj trci dominirali gosti iz Vinkovaca (Hrvatska) osvojvpi prva tri mesta. Najboi mlađi kadet bio je Veljko Stojnić (S tim, Sombor) a kod kadeta najbrži je bio Almin Hodžić (Trnava, Novi Pazar).

Povezana vest:  UCI LISTA, Kadel Evans je najbolji biciklista sveta