Finale kviza prevencije Droga Alkohol Kocka2Bolesti zavisnosti – izazovi mladih u savremenom društvu

Učenici osnovne škole Olga Petrov Radišić iz Vršca pobednici su republičkog takmičenja Kviza prevencije: Alkohol, droga, kocka. Nosilac projekta je „Lotos teatar-mladi za mlade“ iz Vršca, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, Srpskim lekarskim društvom, Zavodom za udžbenike i Hemofarm Fondacijom.
„Ideja vodilja Lotus teatra bila je da putem aktivnog učešća mladih u kvizu promovišemo sprečavanje zloupotrebe alkohola, droge i kocke i pomognemo mladima da prihvate i u praksi primene veštine u oblasti prevencije“, izjavio je Kurt Nojgebauer, predsednik vršačkog udruženja „Lotos teatar – mladi za mlade“.
Cilj ovog jedinstvenog kviza, u kojem je učestvovalo 55 škola i skoro četiri hiljade učenika osmog razreda osnovnih škola iz cele Srbije, jeste vršnjačka edukacija i unapređenje svesti mladih o preventivi i izazovima bolesti zavisnosti, kao i povećanje broja učesnika u akciji „Borba protiv zavisnosti“.
„Hemofarm Fondacija je sa zadovoljstvom podržala ovaj projekat jer smo svesni da je danas, možda više nego ikada, neophodna edukacija i informisanost mladih i njihovih roditelja o opasnostima i preventivi bolesti zavisnosti, koje su u ekspanziji usled pritisaka savremenog društva. Praćenjem i identifikovanjem problema u društvu, Hemofarm Fondacija je tokom 21 godine postojanja, donirala oko 10 miliona EUR kroz podršku više od 1500 aktivnosti i svojim delovanjem dala je ogroman doprinos okruženju, unapređenju zdravstva, kulture, obrazovanja i razvoju mladih“, izjavila je Snežana Radočaj, direktorka Hemofarm Fondacije.
Za potrebe kviza objavljena je knjiga „Droga, alkohol, kocka – neprijatelji života“ autora dr Dušica Marjanović i dr Željko Milićević i predstavlja jedinstveno i originalno delo namenjeno deci i roditeljima. Finale kviza vodio je glumac Srđan Ivanović, a pobednici finala su nagrađeni ekskurzijom za celo odeljenje.

Povezana vest:  Viber – besplatan za sve korisnike širom sveta!