postrojeni za startNekoliko hiljada biciklista ukrasilo Beograd na šestoj „Coca Cola biciklijadi“

 

Pod sloganom „Pobeda svih rekreativaca“, danas je održana tradicionalna, šesta po redu, Beogradska Coca-Cola Biciklijada. Više od pet hiljada ljubitelja vožnje biciklom, starosti od 15 do 85 godina, uživalo je vozeći poznatom trasom od Trga Republike do platoa na Ušću. I ove godine, jednu od najmasovnijih sportskih gradskih manifestacija, organizovala je Asocijacija „Sport za sve“, uz podršku Skupštine grada Beograda i pod generalnim pokroviteljstvom kompanije Coca-Cola i Coca-Cola Hellenic Srbija. Prisutne je na startu zabavljao Prljavi inspektor Blaža, dok je za dobre muzičke vibracije na cilju bio zadužen Family band. Osim muzike, na kraju trke, kod Ušća, za sve učesnike bio je organizovan zabavni program i nagradna lutrija, na kojoj su oni najsrećniji osvojili bicikle, turistička putovanja i druge zanimljive nagrade.

Povezana vest:  Kasa treći, Stanković 12. u prologu trke „Oko Alanje“ u Turskoj

Milica_Stefanovic_predstavnica_Caca_-Cola_sistema,_Blaza_i_direktor_biciklijade_Petar_Polimac..-Drago nam je da smo i ove godine, kroz druženje i zabavu, ovom rekreativnom vožnjom uspeli da skrenemo pažnju na važnost rekreacije i zdravog života. Ove godine akcenat smo stavili na najmlađe – na školarce, koji su uz pratnju svojih nastavnika i roditelja učestvovali na Beogradskoj Coca-Cola Biciklijadi. Takođe se nadam da je učešće velikog broja građana uspelo da motiviše i ostale Beograđane da koriste bicikl više nego do sada – rekao je direktor Beogradske Coca-Cola Biciklijade Petar Polimac.

Beogradska Coca-Cola Biciklijada je najveća rekreativna biciklistička manifestacija koja propagira zdrav i aktivan način života i koja ima za cilj da okupi celu porodicu, školarce, sportske klubove, rekreativce, profesionalce. Želja organizatora jeste i da afirmiše bicikl kao alternativno prevozno sredstvo u gradu, i na taj način približi Beograd Evropi, s obzirom na to da samo 0,55 odsto Beograđana koristi bicikl u te svrhe.

Povezana vest:  Jovana Crnogorac pobedila u Hrvatskoj

Jedna_od_nagradaSvoju podršku zdravom i aktivnom načinu života Coca-Cola Sistem izražava kroz pokroviteljstvo ove manifestacije.

– Naša želja je da se što više mladih, ali i građana ostalih životnih dobi, okrene rekreativnom sportu. Zbog brzog tempa života, svima nam je potrebno nešto što će nas rasteretiti i skrenuti misli sa svakodnevnih obaveza. Proleće je došlo, te je bicikl idealan za rekreaciju u predstojećim mesecima i po lepom vremenu koje nam dolazi. Osim toga, lakše ćete se kretati kroz grad i, ono što je najvažije, znaćete da svojom vožnjom doprinosite svom zdravlju, i ne zagađujete životnu sredinu – rekla je predstavnica Coca-Cola Sistema Milica Stefanović.

Povezana vest:  Stanković i Stević blistali na prolaznim ciljevima

Trasu dugu 12,3 kilometra koja je vodila od Trga Republike, preko Dečanske, Terazijskog tunela, Brankove ulice i Brankovog mosta, Bulevarom Zorana Đinđića do Tošinog bunara, Glavne ulice u Zemunu, Karađorđeve i dalje Bulevarom Nikole Tesle do platoa na Ušću gde je bila postavljena ciljna bina, biciklisti su prešli za sat vremena. I ove godine, na cilju „Beogradske Coca-Cola Biciklijade“, svi učesnici su dobili simbolične biciklističke vozačke dozvole sa brojem kojim su mogli da učestvuju u nagradnoj lutriji, a najsrećniji su osvojili i vredne poklone.