lance-armstrong

USADA odbacila optužbe za „lov na veštice“ protiv Armstronga

Predsednik Američke antidoping agencije (USADA) Trevis Tajgart odbacio je optužbe da se protiv bicikliste Lensa Armstronga vodi „lov na veštice“.
Tajgert je negirao optužbe bivšeg predsednika Međunarodne biciklističke unije (UCI) Peta Mekvejda da se protiv Armstronga, koji je 2012. doživotno suspendovan zbog dopinga, vodi svojevrsni rat.
Nekadašnji čelnik UCI u periodu od 2006. do 2013. godine Irac Mekvejd rekao je za britanski radio prošlog meseca da gaji „izvesnu simpatiju“ prema Armstrongu.
„Armstrong je nešto poput žrtvenog jagnjeta, postoji definitivno ‘lov na veštice’ protiv njega“, rekao je Mekvejd za Bi-Bi-Si.
Armstrongu je 2012. oduzeto svih sedam titula pobednika Tur de Fransa i izrečena mu je doživotna suspenzija zbog dopinga.
On je posle višegodišnjeg odbijanja da prizna da se dopingovao, to konačno priznao u intervjuu slavnoj američkoj novinarki Opri Vinfri, u emisiji koja je emitovana februara 2013.
Armstrong je međutim, prošlog meseca izjavio kako bi se verovatno ponovo dopingovao ukoliko bi bio suočen sa istim uslovima u kojima se takmičio kada je koristio nedozvoljena sredstva tokom karijere.

Povezana vest:  Održano tradicionalno okupljanje biciklista „NBG bajk-velosiped 10”