biciklijada.jpegNa užičkoj biciklijadi više stotina učesnika

 

U organizaciji Udruženje „Sport za sve“ i Biciklističkog udruženja „Ciklon“, danas je u Užicu održana biciklijada koja je okupila više stotina učesnika koji su promovisali aktivan i zdrav stil života, ali i ukazali na potrebu izgradnje biciklističkih staza u gradu.

Posle okupljanja na gradskom trgu, gde su se među učesnicima pojavile različite generacije ljubitelja bicikala, učesnici te manifestacije provozali su se gradskim ulicama do sportskog kompleksa „Veliki park“, gde je za najmlađe organizovano takmičenje u spretnosti, a pobednici su dobili vredne nagrade sponzora.

Povezana vest:  Svi Srbi na cilju "Karpatian tura"

Stariji učsnici „biciklijade“ su, uz pratnju policije i aktivista Crvenog krsta, nastavili vožnju do desetak kilometara udaljenog sela Zlakuse, gde su posetili Etno muzej „Terzića avliju“ i Potpećku pećinu, gde im je domaćin bila Turistrička organizacija Užica.

Učesnici te sportsko-rekreativne manifeestacije podržali su ideju da se pred nadležnim gradskim organima pokrene inicijativa o izgradnji biciklističke staze od Užica do naselja Sevojno.

Povezana vest:  TRKA KROZ FRANCUSKU, Kolobnev pao na doping testu