bicklizam jakovljevci todosijevic popovNa „Beogradskom sjamu“ 3. maja borba za „Trofej Čukarice“

Biciklistički klub Čukarički uz podršku Sekreterijata za sport i omoladinu Beograda i „Beogradskog sajama“ organizovaće u nedelju 3. maja u 11 časova, tradicionalnu trku mladih biciklista „Dani Beograda – Trofej Čukarice“ na zatvorenoj kružnoj stazi „Beogradskog sajma“, saopšteno je na konferenciji za medije u renomiranom beogradskom hotelu „Ekscelzior“.
– Sekreterijat za sport i omladinu Beograda podržava programe granskih gradskih saveza usmerene na mlade a ova trka će okupiti najuspešnije poletarce, mlađe kadete i kadete iz regiona – istakao je Novica Todosijevič iz Sekreterijata za sport i omladinu Beograda.- Biciklistički sport je popularan među mladim Beograđanima i siguran sam da će takmičenje, koje se poklopilo sa prvomajskim praznicima privući i brojne ljubitelje ovog sprta.
Nebojša Popov, direktor Čukaričkog zahvalio se „Beogradskom sajamu“ i istakao:
– Ponudili su nam stazu, na kojoj smo i ranije održavali trke i značajna međunarodna takmičenja, kada god nema sajamskih priredbi i na taj način izuzetno podržali biciklistčki sport. Ulaz i parkiranje su besplatni i pošto meteorolozi obećavaju dobro vreme, naša trka je lepa prilika za porodični izlet do „Beogradskog sajma“. Zahvaljujemo se i Sekretarijatu za sport i omladinu Beograda na podršci trci „Dani Beograda – Trofej Čukarice“, kao i firmama „Knez petrol“, „Festina“, DPC grupa – Beograd, Prometej – Novi Sad, Zlatbor gradnja, Prizma, Transportšped, restoran „Nju moments“ i naročito hotelu „Ekscelzior“ i menadžeru Jeleni Ivačković na izuzetnom gostoprimstvu.
Na trci će učestvovati 13 ekipa iz Srbije – Metalac (Kraljevo), Avala, Čukarički, Crvena zvezda, Valeks (svi iz Beograda) Jednota (Šid), Šid, Trnava (Novi Pazar), Vojvodina (Novi Sad), Borac (Čačak), Dubočica (Leskovac), Elit (Novi Sad), Čivija (Šabac), jedan tim iz Hrvatske Sokol (Vinkovci) a očekuje se dolazak i mladih bicklista iz Bugarske.
– Staja je veoma atraktiva, sa krugom od 1.600 metara – istakao je direktor trke Nikola Jakovljević- Mlađi kadeti voze 24 kilometra, odnosno 15 krugova, a kadeti 48 kilometra odnosno 30 krugova. Krug za poletarce je kraći, tačno kilometar i voziće osam krugova. Staza je veoma bezbedna, potpuno je zatvorena za saobraćaj i očekujemo brze, uzbudljive i neizvesne trke.
U sudijskom timu biće Ranko Marić, Aleksandra Vantović, Zoran Čubra i Marko Živanović, o zdravlju mladih biciklista brinuće Dom zdravlja „Dr Ristić“, za okrpljenje je zadužena Ugostiteljska radnja „Limeks“. Podršku organizaciji trke pružili su i Biciklistički savez Beograda i Biciklistički savez Srbije.
Nebojša Popov je menadžeru hotela „Eksecelzior“ Jeleni Ivačković uručio i skroman poklon u znak zahvalnosti za ogranizaciju lepo posećene konferencije za novinare.

Povezana vest:  Prudom: Armstrongove titule nikome ne damo