REKREATIVCI UMEJU DA SE DRUZE111Dunavski kup izašao na inostrane staze

 

Najveće takmičenje amatera i rekreativaca u regionu Dunavski kup, čiji je generalni sponzor „Ciklo manija internešenel“ iz Novog Sada, nastavlja da ruši rekorde i širi granica: šesta trke voziće se u  nedelju 30. maja u Vinkovcima u Hrvatskoj, a domaćin i organizator je vinkovački klub „Sokol Cestorad“.

– Ovo je prvi put da se trka Dunavskog kupa održava u inostranstvu i zbog toga smo odlučili da ne naplaćujemo startnine – kaže osnivač i direktor Dunavskog kupa Tibor Tarjan iz novosadskog kluba Elit. – Očekujemo lepu borbu, staza je 60 kilometra i nadam se uspehu naših vozača, iako su biciklisti domaćina na nekoliko trka Dunavskog kupa u Srbiji pokazali izuzetan kvalitet…

Povezana vest:  Borisavljević na kraju 42. u Luksemburgu

Grupa srpskih amatera učestvovala je proteklog vikenda na trci u Tuzli, i zabeležili su u kategoriji masters izuzetne plasmane: Dimitrije Dolga iz novosadskog Fanatika osvojio je prvo, Slobodna Radovanivić iz novosadskog Elita drugo, a Aleksandar Vujić iz Partizana treće mesto. Peti je bio, takođe Partizanov biciklista Milorad Mećanin.