DRAGAN SPASICSpasić osmi u Trakiji, osvojio nova tri svetske boda!

 

Dragan Spasić član kombinovane ekipe Železnićara MBN na trci „Oko Trakije“ u okolini Tekirdaga u Turskoj (kategorija 2.2) zauzeo je osmo mesto u generalnom plasmanu i osvojio tri nova svetska boda. Bio je osmi i u prvom delu trke „Banjaluka Beograd“ u kategoriji 1.2 i takođe dobio tri boda i sada ima ukupno šest.

Pobedio je bugarski internacionalac Stefan Kojčev Hristov koji je četiri etape prešao za 13:52,22 časova. Bio je 1,40 minuta brži od Turčina Mutlu Merta na drugom mestu, dok je trećeplasirani Georgi Petrov Georgijev iz Bugarske imao 1,48 minuta zaostaka.

Povezana vest:  Rasmusen dobio otkaz zbog izbegavanja doping kontrole

Plasman srpskih biciklista u generalnom poretku: 17. Jovan Rajković, 18. Aleksandar Milivojević – obojica + 12,13 minuta zaostatka, 21. Dejan Marić + 13,33, 39. Vladimir Vulićević +21,54.

– Trka je bila izvanredno organizovana, svaka ekipa dobila je autombil za pratnju, smeštaj je bio u dobrim hotelima, ali na kraju – nagrade nisu isplaćene – požalio se vođa ekipe Miroljub Krstić, šef struke u Železničaru MBN. – Rečeno nam je da će biciklisti dobiti novac kroz devedeset dana, samo ne znam kako, verovatno po golubu pismonoši…

U teškoj trećoj etapi, Spasić je završio na desetom mestu sa deset sekundi zaostatka u odnosu na pobednika Mirak Kala (Turska) koji je 166 km na kružnoj stazi oko Tekirdaga prešao za 4:26,34 časova. Turčin Dazkirli Sacatin na drugom mestu imao je četiri sekunde slabije vreme, a Nemac Dominik Ivo na trećem šest sekundi zaostatka. Plasman ostalih srpskih vozača u trećoj etapi: 10. Rajković, 18. Marić, 19.Milivojević – svi sa 10 sekundi zaostatka, 37. Vulićević +2,40 minuta. Odustao je Marko Stanković.

Povezana vest:  Sofija Vla, Stefan Galović, Luka Dulović i Antonija Cverdelj pobednici „Školske lige Novog Sada“

U četvrtoj etapi od 83,7 km od Tekirdaga do Sarkoja, pobedila je „žuta majica“ Hristov u vremenu 2:34,12 časova, odsprintavši grupu od sedam biciklista. Drugi je stigao Bugarin Gorgi Petrov Georgijev a treći Albanac  Autin Safa. Plasman srpskih vozača: 12. Milivojević + 48, 16. Rajković, 17. Marić, 26. Spasić – svi u vremenu Milivojevića, 43. Vulićević + 7,59 minuta slabije vreme.

Povezana vest:  Stević oduševljen novom ekipom

Na trci su učestvovale ekipe iz Turske, Bugarske, Gruzije, Izraela, Belgije, Jermenije, Nemačke i Albanije sa preko 60 biciklista. Srbiju je predstavljao klub Železničar MBN iz Niša, čiji su vozači Dragan Spasić, Dejan Marić i Jovan Rajković, sa tri vozača kraljevačkog Metalca Vladimir Vulićević, Aleksandar Milivojević i Marko Stanković.