domradevranjesevic

Direktor biciklističke trke Beograd – Banjaluka Vladimir Kuvalja donirao bicikle

Direktor biciklističke trke Beograd – Banjaluka, bivši internacionalni biciklista i član banjalučkog biciklističkog kluba BSK Vladimir Kuvalja u ime organizatora trke donirao bicikla Domu za nezbrinutu djecu rada Vranješević u Banjaluci.
Kao ni prethodnih godina ni ove nije izostala donacija organizatora biciklističke trke Beograd – Banja Luka.
Domu za nezbrinutu djecu Rada Vranješević u Banjaluci. Donirano je 5 bicikala u svrhu promocije biciklizma, sporta, pravih vrijednosti i zdravog načina života. Ovim je još jednom potvrđen društveno-odgovorni aspekt najvećeg sportskog događaja u BiH, biciklističke trke Beograd – Banja Luka!
Vladimir Kuvalja o donaciji Domu Rada Vranješević u Banjaluci kaže: “ Bicikl je jedan od naj-ljepših poklona koje jedno dijete može da dobije, ja se i dan danas sjećam svog prvog bicikla, iako je to bilo prije više od 30 godina.
To je jedan od razloga zašto smo se odlučili za jedan ovakav vid donacije.
Naravno da kao biciklistički klub imamo i zadatak da promovišemo ovaj sport bilo u takmičarskom i rekreativnom obliku. Do sad smo to radili organizovanjem sportskih događaja i rekreatvinih događaja SVI NA BICIKLE, a sad želimo da to uradimo i na ovaj način.
Ono što mogu obećati da ćemo to raditi svake godine, nadamo se da ćemo usrećiti djecu u Domu Rade Vranješević sa ovom akcijom te da ćemo u narednom periodu ostvariti cilj da svako dijete ima svoj bicikl, u mlade treba ulagati i oni će to vratiti sigurno na najbolji način, smatram da takva investicija ne može biti loša.
Sport je jedan od naj-ljepših predstavljanja sebe, grada i svog naroda“.
Ovu akciju ćemo sprovesti u još nekoliko gradova kroz koje trka prolazi.
Biciklistička trka Beograd – Banjaluka od početka bilježi rast broja takmičara, tako je do sada učestvovao veliki broj učesnika, a najbolji pokazatelj je činjenica da u posljednjih 5 godina na startu nije bilo manje od 120 takmičara po trci. Treba napomenuti da je 2012.godine oboren rekord Jugoslavije sa ukupno 182 vozača na startu trke, a preko 80 000 gledalaca je uživo pratilo trku 2010. godine što dovoljno govori o pažnji i publicitetu kojeg nosi ova biciklistička trka. Profesionalni vozači iz 25 svjetskih zemalja najavili su učešće na 10. jubilarnoj biciklističkoj trci Beograd – Banja Luka, koja će se voziti 23. i 24. aprila 2016. godine!
Trka će u narednom periodu biti zvanično prezentovana, a bitno je istaći da je potvrđena podrška gradova Banjaluka i Beograd dok se očekuje da podršku daju i drugi gradovi i opštine kroz koje će trka proći. Podrška ove godine nije izostala iz Teslića, a očekuje se potvrda gradova Doboj i Bijeljina, što bi upotpunilo nastojanje organizatora trke da se maksimalno iskoristi sportski i turistički potencijal medijski najpraćenijeg događaja u Bosni i Hercegovini.

Povezana vest:  Potvrđena dvogodišnja suspenzija Rebelinu