spasic aleksandar vantovic i dukic„Velika nagrada Čubure“ u nedelju 6. juna za Ligu Srbije

 

„Velika nagrada Čubure“, drugi srpski klasik, koju organizuje beogradski klub Valeks, voziće se u nedelju 6. juna. Bodovaće se za Biciklističku ligu Srbije za kadete i mlađe kadeti na stazi Beograd – Ralja (47 km), dok će seniori i juniori voziti na 112 kilometra dugačkoj stazi od Beograda preko Ralje, Đurinaca, Mladenovca, Kosmaja, Sopota, Đurinaca, potom Avalskim drumom do tržnog centra Avala grad u Resniku gde će se podeliti nagrade.

Povezana vest:  Der i Hasanović u glavnoj grupi, Stević odustao na trci „Velika nagrada Sočija”

Pokrovitelj je Opština Vračar a pomogli su i „Umetnička livnica Voždovac“ braće Jeremić, SD Obilić, Autotehna, Auto moto klub Vračar, Trka „Kroz Srbiju“ i akademski slikar Mića Veličković. Startovaće u 11 časova u „Gradiću Pejton“ na Čuburi.

– Mi smo jedna od retkih domaćih trka koja nagrađuje prelaznim peharom i najbolju seniorsku ekipu – kaže osnivač Valeksa i utemeljivač ove trke Aleksandar Vantović. – To daje posebnu draž trci, biće lepe borbe na zahtevnoj stazi, gde je najveći izazov brdski cilj Kosmaj.

Povezana vest:  TRKA KROZ SRBIJU 2013, Stević deseti, Kasa 12, Rikeci stopama brata na trci „Kroz Srbiju“

Prošle godine u kategoriji elita pobedio je Ivan Stević iz Partizana, dok je na brdskom cilju Kosmaj prvi  bio Dragan Spasić iz niškog Železničara MBN.