djaci navijaju za bickliste u KanadiKasa 14. u etapi i 14. u generalnom plasmanu u Kanadi

 

Gabor Kasa (Spartak, Subotica) stipendista Međunarodne biciklističke unije (UCI) popravio je poziciju u generalnom plasmanu trke Kupa nacija za vozače do 23 godine u Kanadi i sa 18. mesta došao na 14. mesto. Njegov tim Međunarodnog trening centra UCI u Eglu kraja Lozane, je vodeći u konkurenciji 11 ekipa sa 12 sekundi boljim vremenom od reprezentacije Slovenije i 1,54 minuta prednosti od reprezentacije Kolumbije.

Povezana vest:  Stević:Nisam imao dan za podvig

U trećoj etapi od 141 km, došlo je do velikog tumbanja u generalnom plasmanu. Pobedio je Francuz Johan Lebon pretekavši za 22 sekunde grupu od četvorice biciklista. Na drugom mestu u sprintu etapu je završio Marsel Meisen (Nemačka) dok je treći bio Harlison Pantano (Kolumbija). Slovenac Luka Mezgec je stigao 11. sa 33 sekunde zaostatka, a Kasa 14. u istom vremenu.

Povezana vest:  UCI traži disciplinski postupak protiv Kontadora

Mezgecu je ovo bilo dovoljno da obuče žutu majicu i sada vodi sa 13 sekundi prednosti u odnosu na Amerikanca Bendžamina Kinga, a na trećem mestu isti zaostatak ima Kamilo Albaracin (Kolumbija). Kasa na 14. mestu ima 1,30 minuta slabije vreme etapu pre kraja trke.