UROS JOVANOVIC I ALEKSA VELICKOVICNa megdanu generalu Patonu ostali samo Aleksa Veličković i Uroš Jovanović

 

Prva etapa trke juniorskog Kupa nacija „Velika nagrada generala Patona“ u Luksemburgu  od 102 km od Etelbruna do Troasveržea, bila je prevelik izazov za više od polovine srpske omaladinske reprezentacije! Od petorice vozača, samo su dvojica završila etapu, oko 50. mesta stigao je u drugoj grupi Aleksa Veličković, dok je oko 80. pozicije završio Uroš Jovanović, obojica reprezentativci aranđelovačke Šumadije.

Povezana vest:  WADA podnela žalbu zbog Kontadora

– Odustali su, na žalost, u samom otvaranju trke, dok se još nije rasplamsala bitka, Đorđe Stevanović iz niškog Železničara MBN i Marko Danilovića iz Borca – kaže selektor Saša Gajičić. – Nešto kasnije, sa bicikla je sišao i Filip Pavlović iz Partizana. Na pripremama sam procenio da im je forma pala, ali sam tek u ovakvoj jakoj konkurenciji 97 biciklista iz 20 ekipa, video gde su i šta mogu… Naš test za Šampionat Evrope u Ankari kroz nedelju dana se neslavno završio…

Povezana vest:  Olimpijci u Peskari, podmladak na Jadranu

Pobedio je francuski biciklista ispred dva takmičara iz Australije. U prvoj grupi bilo je oko 20 biciklista. Druga etapa je u nedelju 11. juna na kružnoj stazi sa startom i ciljem u Finkarnžeu od 101,3 km.