BOJAN_DJURDJICBojan Đurđić – četiri pobede u četiri trke!

 

Bojan Đurđić, reprezentativac kragujevačkog Radničkog osvojio je prvo mesto u trci na planinskim biciklima za Ligu Srbije u Crnoj Travi „Balkan kup – memorijal Bogdana Bogdanovića“ čiji je odličan organizator bio klub Orlovac uz podršku GTP „Milentije Popović“ i firmi Crnotravac invest, Balkan, Viadukt (Beograd) i Banković. Sudle su dve dame iz crne Trave Vesan Nikolić i Sunčica Stanković. Ovo je četvrta pobeda u četiri ligaške trke Bojana Đurđića!

Đurđić je pretekao belgijskog biciklistu Voutera Klepa (vozi za sofijski Mamut, čiji su biciklisti takođe učestvovali), koji je u odlučujućem delu trke pogrešio (a i pre toga je imao problema sa kočnicama), pa ga je Đurđić dostigao i pretekao Treće mesto osvojio je Boris Popović iz Ris sajklinga, a četvrto Aleksa Marić iz Crvene zvezde. Tako mu je pripala i nagrada za najboljeg biciklistu do 23 godine, ispred nove zvezde srpskog planinskog biciklizma Marka Popovića (Ris sajkling) i Akoša Brindze iz Kapriola (Bačka Topola). U bodovanju za ligu prva trojica su Đurđić, Popović i Marić.

Povezana vest:  Italijan Trentin slavio u 14. etapi

– Orlovac se pokazao kao odličan domaćin, staza je bila zahtevna, skoro svetska, i malo ćemo je korigovati za Prvenstvo Balkana  1. avgusta, da bude primerena nivou takmičenja – kaže sportski direktor Radničkog Aleksandar Marić. – Forma srpskih biciklista je dobra, treba očekivati lepe vesti sa Balkanijade…

Takođe, domaćini su promovisali i prvi biciklistički park u Srbiji za planinski biciklizam – olimpijsku disciplinu kros kantri, koju pomaže i država kroz nacionalni investicioni plan i pokazalo se da Crna Trava ima izvanredne uslove i za razvoj veoma popularnog i isplativog ciklo turizma.

Povezana vest:  Slovenac Matej Mugerli najbolji u trci „Banja Luka - Beograd" , Jovan Zekavica 19. u Beogradu

Nikoleta Mitrović iz Orlovca pobedila je u trci dama, ispred Vanese Durman iz Fanatika i Ružice Šmelcerović iz Orlovca. Najbolji junior bio je Mirko Skandarski iz kragujevačkog Radničkog, drugi je bio njegov drug iz kluba Aleksandra Cvetkovića i Negovana Stanačkova iz Orlovca.

Najuspešniji kadet bio je Marko Simijonović iz Orlovca, drugo mesto pripalo je Ognjenu Stankoviću uz Orlovca, dok je treći bio Deneš Horvat iz Ciklomanije (Zrenjanin).

Povezana vest:  Nove prostorije Biciklističkog kluba Novi Sad

U hobi klasi slavio je Andre Kalmar, najbolji masters bio je Bojan Vasović iz Borca (Čačak),