SVI NA TURU KRAJ REKA VOJVODINESa BSV biciklom kraj reka Vojvodine od 8. do 14. avgusta

 

 

Karavan promotivne biciklističke ture “ Kraj reka Vojvodine“, čiji učesnici nisu aktivni biciklisti već obični građani koji samo vole da koriste bicikl krenuće iz Novog Sada 8. avgusta sa platoa ispred železničke stanice u 10 časova. Tura se organizuje biciklističkim koridorima Euro velo „6 – Dunav“ i „11 – Tisa“.

Od Novog Sada preko Titela, Novog Bečeja, Sente, Bačke Topole, Apatina i Bača do Novog Sada ukupno 470 kilometara, učesnici će prevesti u sedam dana, družeći se i sa domaćinima gradova u kojima će boraviti, a imaće priliku da se upoznaju i sa znamenitostima.

Povezana vest:  Jubilarni 20. „Dunavski kup” počinje 4. marta

– Ističemo da ovo nije sportsko takmičenje već rekreativno – biciklistička akcija, ljudi dobre volje i pozitivne energije. Cilj je promocija i popularizacija  zdravog i aktivnog godišnjeg odmora i pozivamo sve ljubitelje biciklizma u Novom Sadu da dođu i isprate učesnike ture – naglasila je direktor organizacije ovo manifestacije Jadranka Bjelica. – Takođe, želeli bismo da se i predstavnici lokalnih medija u grdovima i mestima kroz koja će proći tura, priključe učesnicima i to na biciklu i da zajedno prođemo te deonice… Posebno ističemo pozitivne zdravstvene efekte ovakvog vida odmora kao i priliku za turističku, kulturnu promociju mesta na koridoru „Euro velo“ 6 i 11.

Povezana vest:  Borisavljević drugi u etapi, Rajović najbolji junior

Organizatri su se potrudili da etape ne budu predugačke i da prolaze kroz najlepše predele Vojvodine.

Prva etapa je 8. avgusta Novi SadKovilj – Gardinovci – Titel, druga 9. avgusta: Titel – Vilova – Mošorin – Taraš – Malenci – Novi Bečej, treća 10. avgusta: Novi Bečej – Padej – Ada – Senta, četvrta 11. avgusta: Senta – Bačka Topola, peta 12. avgusta: Bačka Topola – Bački Sokolac, – Kljajićevo – Sombor – Apatin, šesta 13. avgusta: Apatin – Bogojevo – Vajska – Bač i sedma, 14. avgusta: Bač – Karađorđevo – Bačka Palanka – Novi Sad.

Povezana vest:  Gabor Kasa pobedio u drugoj etapi i obukao žutu majicu, Stević treći na Palama na 51. trci „Kroz Srbiju“!

Organizatori su Biciklistički savez Vojvodine i Turistička organizacija Vojvodine. Pomogle su je Turističke organizacije Sombora, Novog Sada, Bača, Pokrajinski sekretarijat za privredu, Opština Vrbas… Pripremljen je i vodič o turi na srpskom i engleskom u izdanju TV Studija Bečkerk, BSV i TO Vojvodine, a turu su podržali i Turistička agencija Bon vojaž, Autoturist, Novosadski ekološki centar i Eko pokret „Forme ljubavi“.