UZBUDJENJA NA PLANINSKIM VISOVIMANa planinskom biciklu preko Babinog zuba
Biciklistički savez Srbije i klubovi Novi Sad i Crvena zvezda, u saradnji sa JP Stara planina, organizovaće u nedelju 29. avgusta kod Planinarskog doma Babin zub trku na planinskim biciklima „Izazov Stare planine 2010“!
– Cilj je da popularišemo ovo poznato izletište kao izvanrednu destinaciju za sve ljubitelje vožnje bicikla u prirodi i da tako ponudimo i interesantne sadržaje i u letnjem periodu – istakao je generalni sekretar BS Srbije Petar Rokvić – Naša ideja je naišla na podršku i u JP Stara planina i nadamo se da će zajedničkim snagama već dogodine u izletištima kojima rukovodi ova firma biti održano nekoliko jakih međunarodnih trka, što će nam dobro doći i našim reprezentativcima jer je to „udarna godina“ u sakupljanju bodova za svetsku rang listu pred Olimpijske igre u Londonu 2012.
Učesnici u kategorijama hobi sport (tri kruga po četiri kilometra) i hobi fan (jedan krug) startovaće u 11 časova i potom slede trke za elitu i do 23 godine (sedam krugova), juniore i masterse (po pet), žene i juniorke (po tri). Obezbeđen je i lep nagradni fond: šestorica najboljih u trci za elitu dobiiće ove iznose: 8.000, 5.000, 4.000, 3.000, 2.000 i 1.000 dinara. Za juniore i žene nagrade su po 3.000, 2.000 i 1.000 dinara. Trka se ne boduje za Ligu Srbije.
Povezana vest:  Erićeva 18. u Belgiji