Hasanović vozi za Partizan u 2010. godini

 

Novopazarski biciklista i reprezentativac Srbije Esad Hasanović voziće sledeće sezone u beogradskom Partizanu, pošto je njegov tim Ćentri dela Kalzatura rasformiran zbog odlaska glavnog sponzora.

-Italijanska ekipa je rasformirana i svi smo bili primorani da tražimo novu sredinu. Imao sam nekoliko varijanti, ali sam odlučio da 2010. godinu provedem u Partizanu, koji pravi profesionalnu ekipu sastavljenju od najboljih domaćih biciklista – rekao je Hasanovicć.

U timu Partizana će sledeće sezone, uz Hasanovića, biti reprezentativci Ivan Stević, Predrag Prokić, možda i Žolt Der, kao i grupa talentovanih juniora, koji će tako preći u stariju uzrasnu kategoriju.

Povezana vest:  Der odbranio titulu u drumskoj trci i osvojio duplu krunu srpskog biciklizma

Mladi Novopazarac rekao je da je zadovoljan rezultatima u 2009. godini, u kojoj je osvajao profi bodove za UCI listu Evropa tura.

-Uvek može bolje, ali sam zadovoljan postignutim. Ove godine sam prešao na biciklu više od 34.000 kilometara, učestvovao sam na mnogim velikim takmičenjima, na Svetskom prvenstvu, i uverio se da se razlika između mene i najboljih evropskih biciklista smanjuje. To su nijanse gde ti prevagu donosi ekipa i tvoj status koji imaš u njoj – kazao je 24-godišnji reprezentativac Srbije.

Povezana vest:  Čubrić zove na trening trku

Hasanović je ponikao u čuvenoj biciklističkoj školi novopazarskog trenera Hazbije Hukića, u generaciji koja je imala veliku perspektivu, sa nekoliko članova državnog tima.

-Da je postojao minimum uslova da se ta ekipa zadrži na okupu danas bismo bili najbolji u Srbiji, jer su, osim mene, u timu bili i Čašić, Alić, Mavrić, Ibrahimović. Šteta je da se niko od njih danas ne bavi ovom sportom – konstatovao je Hasanović.

Povezana vest:  Princ Čarls pozdravio bicikliste, voze i Stević i Kasa

Ovaj višestruki šampion države i osvajač medalja sa prvenstava Balkana je posle odlaska iz Novog Pazara, bio član Partizana, američkog profi tima Aerospejs i italijanskog Ćentri dela Kalcatura.

Hasanović je 2008. godine pobedio na trci Kooperativa u Slovačkoj, dok je ove godine na Trofeju slovenačke zajednice-ZSSDI u Italiji bio drugi.