dusan banovic alan volhuter biciklista Fili[p Pavlovic i radomir PavlovicAlan Volhuter predstavio KOMPI trenažer

 

Alan Volhuter trener iz Južne Afrike koji je šest meseci boravio u Srbiji na osnovu programa „Olimpijska solidarnost“ (BSS, OK Srbije i UCI) održao je dva interesantna i veoma posećena predavanja o KOMPI trenažeru, specijalnom kompjuterskom sistemu koji analizira pedaliranje bicikliste. U toku rada, na primer, moguće je utvrditi kojom nogom bicklista jače gazi pedalu, korigovati položaj noge u pedali, ali i način pedaliranja i broj okretaja uz simuliranje uslova kao na drumu (ravan, brdo…).

Povezana vest:  Dušan Rajović četvrti na Balkanijadi

– Sistem je veoma koristan za rad u klubovima ali, na žalost, cena od preko 1.000 dolara za komplet aparata je možda i jedini razlog što ga nema i u našem biciklizmu – rekao je Radomir Pavlović, predsednik Stručne komisije Biciklističkog saveza Srbije. – Prvoj prezentaciji u klubu Avala, prisustvovalo je dvadesetak trenera i stručnjaka i Alan Volhuter je odgovarao na brojna pitanja. Očigledno je da među srpskim stručnjacima postoji interesovanje da se upoznaju najnovija dostignuća iz svetske trenerske prakse.

Povezana vest:  Marko Pročikević komesar za doping kontrolu na trci „Tur Oman“

Druga prezentacija održana je u klubu Partizan i takođe je privukla lepu pažnju. Alan Volhuter je uz pomoć mladog juniorskog reprezentativca i učesnika Letnjih olimpijskih igara mladih u Singapuru Filipa Pavlovića, pokazao sve mogućnosti ovog sistema. Prisustvovao je i Radomir Pavlović, a sa načinom rada i mogućnostima upoznali su se i direktor Partizana Branko Banović i mladi menadžer profi tima Partizan Srbija Dušan Banović.

Povezana vest:  Rumljani na startu 13. juna, Beograđani na cilju trke „Kroz Srbiju“ 19. juna pozdraviće Mihaela Rasmunsena vlasnika žute majice na „Tur de Fransu“!

– Ukoliko nam se jave i klubovi iz drugih gradova, organizovaćemo prezentacije i kod njih. BS Srbije želi da i kroz ovakve akcije zainteresuje trenere za nauku i upozna ih sa najmodernijim pomagalima, bez kojih nema vrhunskih rezultata u biciklizmu – naglasio je generalni sekretar BS Srbije Petar Rokvić.