JEDNA TITULA VEC NA LISTI BICIKLISTI PARTIZANAŽolt Der obezbedio pobedu u generalnom plasmanu u Ligi Srbiji

 

Pobedom u trci Lige Srbije u drumskom biciklizmu u Arađelovcu „Memorijal Milana Milićevića Pula“ Žolt Der, reprezentativac profi ekipe Partizan Srbija, obezbedio je i trijumf u ukupnom plasmanu u kategoriji elita, jer je  pod Bukuljom zaradio 90 bodova! Trku pre kraja (planirano je da se 24. oktobra vozi odložena trka u Nišu), Der ima 536 bodova i drugoplisarani Esad Hasanović, iako je bio drugi u Aranđelovcu, ne može da ga stigne jer ima 321 bod!

Već u ranoj fazi trke od 80 km Der i Hasanović su stekli ubedljivu prednost i sačuvali je do kraja. Treće mesto prpalo je Jovanu Zekavici, čiji je matični klub Borac iz Čačka, a član je profi tima Partizan Srbija. Der je stazu prešao za 2:02,10 časova i za 1,18 minuta pretekao Hasanovića.

Povezana vest:  Rekordi padaju na trci „Banjaluka – Beograd"

U juniorskoj konkurenciji  prvo i drugo mesto pripalo je biciklistima organizatora trke, kluba Šumadija iz Aranđelovca Urošu Jovanoviću i Aleksi Veličkoviću. Treći je stigao Đorđe Stevanović iz Železničara MBN iz Niša. Jovanoviću i Veličkoviću novi bodovi nisu bili dovoljni da se  uključe u borbu za postolje na kraju Lige Srbije, jer su ubedljivu prednost sačuvali Marko Bogdanović iz Železničara MBN, Miloš Stojanović iz Metalca i Marko Danilović iz Boraca.

Povezana vest:  Jovana Crnogorac pobedila u Izraelu

O pobedi u kadetskoj trci odlučivala su prvi i drugi u ukupnom plasmanu u Ligi Srbije Stefan Stefanović iz Borca i Miloš Borisavljević iz Metalca.  Posle 32 km borbe, pobedio je Borisavljević u vremenu 43,28 minuta, Stefanović je stigao drugi sa 1,18 minuta zaostaka, dok je treći trku završio Marko Polumirac iz Metalca sa 2,45 minuta slabijim vremenom. Odluka o pobedniku na kraju Lige u ovoj kategoriji pašće u poslednjoj trci: Stefanović ima 661 bod, Borisavljević 631, a treći je Polumirac sa 441 bodom.

Povezana vest:  Vaštag, Bukvić, Živković i Svirčević šampioni

Blizu konačnog trirjumfa u Ligi Srbije je i Darko Devedžić, mlađi kadet kraljevačkog Metalca koji je trijumfovao u Aranđelovcu (47,08 minuta na stazi od 32 km) i sa 90 novih bodova ima 790 peona na vodećoj poziciji. Drugo mesto sa 52 sekunde zaostaka osvojio je Nemanja Dugalić iz Borca i zaradio je 70 bodova, sačuvavši drugu poziciju u ukupnom plasmanu sa 700 bodova. Treći je u Aranđelovcu bio Beker Korać iz Novog Pazara sa 2,06 minuta slabijim vremenom.