start1BS Beograda i OŠ „Drinka Pavlović“ organizuju u petak 22. oktobra prvenstvo osnovnih škola Beograda u biciklizmu

 

Biciklistički savez Beograda uz pomoć OŠ „Drinka Pavlović“ i uz podršku Sekretarijata za obrazovanje Beograda i Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, organizovaće u petak 22. oktobra na stazi u Donjem gradu na Kalemegdanu prvenstvo beogradskih škola u biciklizmu!

– Posle duže pauze, beogradski školarci će se boriti za titule i to nas posebno raduje – kaže Nebojša Popov predsednik BS Beograda. – Biciklistički savez Beograda ima obavezu da pre svega, razvija i populariše biciklistički sport među mladima, a iskustvo nas uči da, posle ovakvih takmičenja, imaju koristi i beogradski klubovi, jer dobijaju nove bicikliste. Veliku zahvalnost dugujemo i Mileni Bićanin direktoru OŠ „Drinka Pavlović“ i profesoru ove škole Mihailu Tomiću koji su nam izuzetno pomogli u pripremi i organizaciji prvenstva.

Povezana vest:  Pavlović vodi jaku šestorku u Soči

Start prve trke je u 11 časova, staza je 500 metara, a učestvovaće u posebnim trkama za svoj uzrast, đaci petih, šestih, sedmih i osmih razreda, posbeno dečaci, posebno devojčice. Kako je istakao Ranko Marić generalni sekretar BS Beograda, učesnici mogu da voze samo planinske bicikle, bez nastavaka i dodataka.  Za priznavanje plasmana, učesnik mora da završi pun krug u trci, a da pre starta potpiše i startnu listu.

Povezana vest:  Hasanović, Stevanović, Nimčević i Stojanović osvojili duple krune srpskog biciklizma