Aleksa Marić pobedio u drugom „Novogodišnjem kupu“ u ciklo krosu u Novom Sadu

 

START U NOVOM SADU MARIC LEVOReprezentativac Crvene zvezde Aleksa Marić pobedio je u drugom „Novogodišnjem kupu“ u ciklo krosu održanom na Sunčanom keju u Studentskom parku u Novom Sadu u organizaciji Biciklističkog saveza Novog Sada.

Marić je tešku, blatnjavu, ali i odlično trasiranu stazu od 16 kilometra, prešao za 41,15 minuta i  pretekao legendu srpskog biciklizma, nekadašnjeg državnog šampiona u ovoj disciplini Zorana Živkovića iz kragujevačkog Radničkog koji je zabeležio vreme od 41,35 minuta. Treće mesto pripalo je Srđanu Omakoviću iz apatinskog Asa sa vremenom 41,47 minuta.

Povezana vest:  Završena akcija BS Beograda „Zimski raspust na biciklu“

– Prijatno nas je iznenadio odziv, čak 45 biciklista iz skoro svih srpskih klubova – kaže direktor trke Nebojša Subić. – Vreme nam je išlo na ruku, bilo je sunčano, ali je staza bila mokra i to je iziskivalo mnogo napora od učesnika. Treća trka „Novogodišnjeg kupa“ u ciklo krosu održaće se na istoj stai 17. januara i biće za sve srpske bicikliste poslednja provera pred ciklo kros Šampionat Srbije 24. januara u Kraljevu.

Povezana vest:  Treća pobeda Žolta Dera na trci „Vuelta Čiapas„ u Meksiku

U generalnom plasmanu, posle dve trke „Novogodišnjeg kupa BS Novog Sada“ u ciklo krosu, vodi pobednik prve trke Branislav Matić iz novosadskog Fantika. Za taj trijumf dobio 35 poena, a za 11. mesto u drugoj trci pet bodova i sa ukupno 40 bodova startovaće sa broja 1 u trećoj trci.