KONSING 2 ZDENKO LEKAN MARIJA KUZELJEVIC ALEKSA MARIC ALEKSANDAR TODOROVIC S LEVAZahvalnost BS Srbije firmi „Konsing“ za podršku

 

Generalni sekretar BS Srbije Petar Rokvić, istaknuti biciklistički radnik Bob Turudić, mladi biciklista, državni šampion u planinskom biciklizmu do 23 godine Aleksa Marić, reprezentativka Marija Kuzeljević i talentovani 15 – godišnji takmičar Aleksandar Todorović posetili su uglednu firmu za kolsanting, inženjering i projektovanje u oblasti telekomunikacija „Konsing grup“ i zahvalili se direktoru Zdenku Lekanu na pomoći u realizaciji dela programa BSS u ovoj sezoni.

KONSING 1 ZDENKO LEKAN I PETAR ROKVIC– Nama je uvek drago da pomognemo takozvanim „malim“ sportovima – istakao je direktor „Konsinga“ Zdenko Lekan. –  Trudimo se, pre svega, da podržavamo programe koje su direktno vezani za razvoj talentovanih, mladih sportista. Biciklizam je olimpijski sport, biće nam drago ako je naša podrška pomogla da se srpski takmičari pripreme i dobro startuju u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Londonu 2012. i nastojaćemo da im na tom putu i nadalje pomažemo.

Povezana vest:  BICIKLIZAM, Dušan Rajović peti u Vrnjačkoj Banji

Petar Rokvić je naglasio da Srbija spada u vodeće biciklističke zemlje u regionu, da već dva olimpijska ciklusa ima vozače na najprestižnijem svetskom takmičenju, kao i da je cilj da se srpski biciklisti u obe discipline, drumskom i planinskom biciklizmu, kvalifikuju za London.

– Aleksa Marić je jedna od srpskih nada za London u planinskom biciklizmu – rekao je Rokvić. – Možemo da budemo ponosni i zadovoljni jer smo ove godine, u dosta teškim okolnostima, pre svega zbog ekonomske krize, i sa sredstvima koja dobijamo od Ministarstva omladine i sporta Srbije i prijatelja sporta kakva je i firma „Konsing“, uspeli da se, kroz veoma teške kvalifikacijem, izborimo da učestvujemo i na Šampionatima sveta i Evrope. Nadam se da ćemo se zajednički radovati i promociji naših olimpijaca za 2012. godinu. Možda bi nam bilo mnogo lakše da imamo velodrom, kao neke duge zemlje u komšiluku, na koma bismo školovali mlade vozače.

Povezana vest:  Kasa peti u Kladovu, Stević u žutoj majci kreće ka cilju u Beogradu

Bob Turudić je istakao da je biciklizam izuzetno poluran u svetu, ali da u Srbiji ima mnogo mogućnosti za razvoj i popularizaciju ne samo sportskog biciklizma nego i ciklo turizma i da će jedna od akcija u nerednom periodu, u saradnji sa Evropskom unijom, biti pretvaranje starih trasa železnice uskog koloseka u biciklističke staze kojima bi turisti na dva točka krstarili Srbijom.

Povezana vest:  Čubrić izabrao za „Sibiu tur"

Marija Kuzeljević se zahvalila firmi „Konsig“ na podršci i pohvalila nastojanja BSS da pomogne razvoj ženskog biciklizma u Srbiji.

Petar Rokvić je uručio Zdenku Lekanu zastavicu i suvenire BSS a Marija Kuzeljević dres reprezentacije Srbije. Lepoj svečanosti u prostorijama „Konsinga“prisustvovali su i Julijana Dimić menadžer marketinga i Bata Žugić član marketing tima „Konsinga“, kao i drugi saradnici direktora Lekana.