Srpski biciklisti počeli pripreme u hotelu „Vila Mirela“ u Bjeloj

 

Biciklisti Srbije na priprememaVelika grupa srpskih biciklista počela je pripreme za novu sezonu u hotelu „Vila Mirela“ u Bjeloj, a od 1. februara priključiće im se, još 20 – tak vozača i slektor Radiša Čurbić.

U „Vilu Mirela,“ prvi sustigli biciklisti srpske profi ekipe „Partizan Srbija tim“ Ivan Stević, Žolt Der, Esad Hasanović, Nikola Kozomara, Nikola Stefanović, Filip Pavlović, Marko Kovačević, Dušan Stojčić…Pridružili su im se i reprezentativci niškog Železničara Aleksandar Dukić, Dragan Spasić kao i Predrag Prokić, koji će u novoj sezoni nositi majicu kragujevačkog Radničkog! Na pripremema je i mladi as Crvene zvezde Aleksa Marić.

– Uslovi su izvanredni, vlasnik hotela gazda Radiša maksimalno je izašao u susret srpskim reprezentaticima – kaže direktor Partizana Branko Banović. – Ako žele vitamine, mogu sami u baštu i da se sa drveta posluže pomorandžama… Jedan deo takmičara, onih mlađih, učestvovaće i na Šampionatu Srbije u ciklo krosu u Kraljevu 24. januara.

Povezana vest:  Hasanović peti u prvoj etapi trke „Vuelta Čiapas“

Zbog priprema ovog takmičenja, selektor Radiša Čubrić ostao je u Kraljevu, jer je njegovo klub Metalac domaćin i organizator, ali je pripremio program rada i podelio ga biciklistima.

– Ova sezona će po mnogo čemu biti veoma uzbudljiva jer smo posle duže vremena na domaćoj sceni dobili nekoliko jakih seniorskih ekipa – smatra Radiša Čubrić. – Prelazni rok je bio interesantan i na kraju, što je dobro, imamo klubove u Apatinu, Nišu, Beogradu, Kraljevu, Čačku…sa dobrim vozačima i ako bude reda, rada i dicpline, na trkama za Ligu Srbije u špicu sezone moćemo d aočekujemo i do 50 seniora i voazača do 23 godine.

Povezana vest:  Rog: Biciklizam treba da ostane olimpijski sport

Do 2008. profesionalac u SAD Predrag Prokić, prošle godine je vozio za Železničar MBN iz Niša, a sada je prešao u kragujevački Radnički, sa suvozačem iz niškog kluba Goranom Šmelcerovićem. Šmelcerović nije vozio skoro pola sezone. Tako je Radnički pokazao ambiciju da, uz sjajnu selekciju u planinskom biciklizmu, gde je prva violina  Bojan Đurđić, formira i odličnu ekipu u drumskom biciklizmu…

Mladi Dejan Marić iz beogradskog Partizana, prešao je u Železničar MBN i sticaće iskustvo sa dva sjajna niška vozača Draganom Spasićem i Aleksandrom Dukićem a tu je i nekadašnji vozač čačanskog Borca Lazar Jovanović.

Povezana vest:  Čubrić hvali bicikliste Borca

Jovan Zekavica, dve sezone među najboljim juniorima Srbije, iz čačačanskog Borca prešao je u srpsksi profi tim Partizan Srbija.

Veliki talenat srpsksog biciklizma, Aranđelovčanin Miloš Veličković, koji je pauzirao skoro dve szeone zbg studija na Građevinskom fakultetu u Beogradu gde je odličan student, potpisao je za Metalac iz Kraljeva.

Iz Partizana se u matični klub As iz Apatina vratio Srđan Omaković i Apatinci sada imaju dva dobra seniora, jer je prošlu sezonu lepe rezultate beležio i Dejan Vidaković…