SVETA BLAGOJEVIC2Radnički doveo Blagojevića i Marića!

 

Kragujevački Radnički doveo je još dva mlada vozača, napravio je atomski tim za 2011. i, kako kaže predsednik kluba Branko Ostojić, ovo je prvi korak da se u saradnji sa bugarskim timom “Car Simeon“ iz Plovdiva, u 2012. napravi profesionalna kontinentalna ekipa!

– Poslednjih dana stare godine, registrovali smo vicešampiona Srbije do 23 godine 2009. i šampiona u istoj konkurenciji ove godine Svetislava Blagojevića koji je lane vozio u profi timu Partizan Srbija i Dejana Marića koji je bio u niškom Železničaru MBN, prošle sezone trećeplasirani u Ligi Srbije – kaže Ostojić. – Još ranije smo angažovali pobednika Lige Srbije i šampiona u eliti u drumskoj vožnji Žolta Dera koji je došao iz tima Partizan Srbija. Imamo veoma kvalitetan sastav u kome su i lane vicešampion u eliti Goran Šmelecerović, iskusni nekadašnji profesionalac Predrag Prokić i Nemanja Vuković kao i dva mlada vozača Lazar Filipović i Stefan  Paunović.

Povezana vest:  Holanđanka Vos zlatna u drumskoj trci

Ova sezona biće, prema rečima Ostojića veoma važna jer je cilj kluba da dobije olimpijca za London u obe discipline – drumski i planinski biciklizam:

– Ideja je da u saradnji sa bugarskim timom „Car Simeon“, ove sezone sprovodimo deo programa zajedno i da se, na taj način, uhodamo i da u 2012. uđemo u profi vode. Trudićemo se da idemo na trke na kojima se osvajaju bodovi za Evropa tur jer će se na osnovu njih određivati pozicija Srbije na rang listi i plasman na OI. Za nas je to novo iskustvo, ali mislim da imamo dobre vozače što je i najvažnije. Žolt Der u drumskom i Bojan Đurđić u planinskom biciklizmu su naši olimpijski aduti. Sportski direktor kluba Aleksandar Marić pripremio je veoma dobar program, imaćemo mnogo prilika za dokazivanje. Samo dobri rezultati opravdaće naše angažovanje da dovedemo zaista vrhunske  bicikliste u Kragujevac koji je izrastao u jedan od najjačih biciklističkih centara u Srbiji.

Povezana vest:  Gajičić ima dvoje za Ejof

Pobednik Lige Srbije u planinskom biciklizmu (bez izgubljene trke) i šampion Srbije Bojan Đurđić već od 4. januara odlazi u na pripreme u Sušanj, a Der će sa reprezentacijom u drumskom biciklizmu takođe otići na Jadran sredinom ove sedmice.