na_morskome_plavom_zzalu_juniori_srbije

Juniori Srbije u Vrmcu sakupljaju kilometre

Selektor juniorske reprezentacije Srbije nekadašnji profesionalac i učesnik Đira Saša Gajičić, odveo je na zimske pripreme u Vrmac kandidate za juniorsku reprezentaciju Srbije i na Jadranu će ostati do kraja ove sedmice!

– Biciklistički savez Srbije, uz veliku pomoć Ministarstva omladine i sporta Srbije, izuzetno vodi računa o mladim biciklistima, koji su naša budućnost i bez kojih nema napretka sportu – naglasio je Saša Gajičić.- Ove pripreme su deo programa koji je usvojila Stručna komisija BSS koju veoma usšeno vodi Radomir Pavlović, profesor. Planiramo dosta jakih trka, tako da na vreme moramo da počnemo da sakupljamo kilometra i početak sezone da dočekamo potpuno spremni. Sa nama su i dva iskusna takmičara Partizana Miloš Bukvić i Dragoslav Simić, koji aktivno učestvuju planiranju i realizaciji svakog treninga. Provodimo po nekoliko časova na drumu, uslovi su odlični,  vreme nam ide na ruku i pobegli smo u pravom trenutku iz snega i leda. Takođe organizjemo i zajedničke treninge sa biciklistima Metalca iz Kraljeva i Sombora koji su u Bjeloj i kragujevačkog Radničkog čija je baza u Baru. Družimo se i sa veslačima koji su u Kotoru na pripremama i u istom smo hotelu..

Povezana vest:  GIRO D'ITALIA 2014, Kitel pobedio u trećoj etapi Đira

Na pripremama je osam vozača: Aleksa Veličković i Uroš Jovanović (Šumadija, Aranđelovac), Lazar Jovanović, Marko Danilović i Stefan Stefanović (svi Borac), Đorđe Stevanović (Železničar MBN, Niš), Marko Polumirac i Miloš Borisavljević (Metalac, Kraljevo).

Sezona u Srbiji u drumskom biciklizmu počinje trkom za Biciklističku ligu Srbije na Mišeluku 2. aprila za sve kategorije.