jovan zekavica 4

Dve srpske selekcije na trci „Oko Grčke“

Dve srpske selekcije, nacionalni tim i profi ekipa Partizan „Pauer muv“ učestvovaće od 13. do 17. aprila na trci „Oko Grčke“ u kategoriji 2.2 za olimpijske bodove.

Selektor reprezentacije Radiša Čubrić izabrao je ova ekipu: Žolt Der, Predrag Prokić, Goran Šmelcerović i Dejan Marić (Radnički, Kragujevac), Aleksandar Milivojević i Marko Stanković (Metalac, Kraljevo).

Direktor crno belih Branko Banović i sportski direktor Dušan Banović, poveli su u Grčku Ivana Stevića, Esada Hasanovića, Dragana Spasića, Jovan Zekavicu, Nebojšu Jovanovića, gde ih je sačekao i Fotios Antonarakis, jedan od četvorice grčkih biciklista registrovanih za Partizan „Pauer muv“.

Povezana vest:  Stević drugi put pobedio na trci „Kroz Srbiju"

– Sada više nemamo pravo na grešku, bodove moramo da osvjimo i ako se  ne vratimo sa najmanje 20 – 30 poena, mislim da ćemo dovesti ozbiljno u pitanje plasman na OI. Prvu, veoma bitnu trećinu sezone smo prokockali. Na ovo sam ukazao i biciklistima u reprezentaciji, ali i u Partizan „Pauer muvu“ – kaže selektor Čubrić.- Ni sami vozači ne mogu da objasne šta se dešavalo u Istri i  Rusiji. Niko nije očekivao tako slabe plasmane.  Crno beli su kvalitetniji, imaju vozače i za visok generalni plasman a mi računamo na Dera za plasmane u etapama. Bojim se najviše prve etape, tako je teška da može da odredi generalni plasman do kraja i da „zatvori“ trku.

Povezana vest:  Kontador potpisao dvogodišnji ugovor sa timom Sakso Bank

Mladi trener Partizan „Pauer muva“ Dušan Banović je ocenio da je trke veoma naporna sa dobrom konkurencijom i da zato, od starta, mora da se prati svaki beg:

– Idemo u planine skoro celom dužinom staze od 650 kilometra u pet etapa. Drugog dana je hronometar, naša velika boljka, jer nemao opremu i bicikle i tu obično pokvarimo plasman. Mislim da je vreme da neko od naših biciklista zabilista, da popravimo utisak…

Povezana vest:  I druga pobeda Jovane Crnogorac u Izraelu

Na trci će komsear UCI za doping kontrolu biti srpski internacionalni komesar Marko Pročikević. Trka startuje 13. aprila u Janjini etapom do Preveze od 149 km. Raspored ostalih etapa je, druga, 14. april – pre podne: hronometar u Arhaglasu na 20 km, po podne, drumska: Preveza – Mesalođi (118 km), treća, 15. april: Mesalođi – Delfi (141,8 km), čevrta, 16. april: Delfi – Maraton (172,4 km) i peta, 17. april: Maraton – Atina  sa krugovima u Atini (104 km).