aleksandar mitic partizan

Aleksandar Mitić najbolji kadet, Dario Nimčević najuspešniji mlađi kadet na trci „Kadeti oko Beograda – Trofej Čukarice“

Kadet beogradskog Partizana Aleksandar Mitić pobedio je u kadetskoj konkurenciji, dok je Dario Nimčević iz subotičkog Spartaka najuspešniji mlađi kadet na trci „Kadeti oko Beograda – Trofej Čukarice“, koju je organizovao BS Beograda uz pomoć Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, gradskih Opština Stari Grad, Barajevo, Čukarica, Voždovac i Vračar kao i uglednih firmi PTT Srbija, Banem, Dom zdravlja „Dr. Ristić“, Kika, Takovo osiguranje, Albo, GSP Beograd, „Maruška kravate“, Aerodom „Nikola Tesla„ (Beograd) i Hotel Valmar Poreč.

Povezana vest:  Trka „Kroz vojvdinu“ stratuje 24. septembra

Trka je održana u okviru obeležavanja nekoliko jubileja – 100 godina gradske Opštine Čukarica, 85 godina SD Čukarički i 170 godina Pošte Srbije a i njen „broj“ je bio okrugao – 40. izdanje!

Na startu ispred Opštine Čukarica najmlađe bicikliste iz Bugarske, Hrvatske, Republike Sprke i Srbije (devet ekipa) pozdravio i poželeo dobre rezultate Marko Rackov član opštinskog veća i Nebojša Popov predsednik BS Beograda.

Povezana vest:  Žolt Der pobedio u trećeoj etapi trke „Vuelta Bolivija“

– Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli, posebno predsednici Opštine Barajevo Branki Savić – istakao je Popov. – Angažovanjem nadležnih opštinskih službi, deo puta na trasi kroz ovu opštinu je prekriven novim asfaltom tako da je to umnogome olakšalo put mladim biciklistima.

Mitić je trijumfovao u sprintu šestorice biciklista posle 59,5 km vožnje od Čukarice preko Ostružnice, Sremčice, Barajeva, Ripnja do Kumodraža. Drugi je stigao Nemanja Dugalić iz čačanskog Borca a treći Stefan Filipović iz kraljevačkog Metalca.

Povezana vest:  Uroš Jovanović pobedio na trci „Olimpijski trofej Svetomir Đukić“, podeljene titule i na Prvenstvu Beograda

U konkurenciji mlađih kadeta Nimčević je bio brži od Almina Hadžića (Trnava, Novi Pazar) i Dimitrija Todorvića iz subotičkog Spartaka.