zekavica i stevic

Stević deseti na trci „Velika nagrada  Moskve“

Ivanu Steviću, reprezentativcu Partizan „Pauer muva“ malo je nedostajalo da se nađe među prvih osam vozača koji osvajaju svetske bodove na trci „Velika nagrada Moskve“ u kategoriji 1.2. Na cilju, posle 151 kilometra vožnje, bio je deseti u masovnom sprintu u kome su učestvovala 122 vozača!

– Bio je veoma blizu da se ponovo, posle „Kupa gradonačelnika, gde je pobedio, da se domogne olimpijskih bodova – kaže selekor reprezentacije Radiša Čubrić.- Ali, sada su dobro pazili na njega. Pomagao mu je Zekavica  u finišu, ali Stević nije uspeo da se probije do čela. Bilo je pakleno u završnici, vozilo se brzo kao i u toku cele trke, jer je prosek bio 44 km na čas!

Povezana vest:  Počasti Jovanoviću, Hasanoviću i Steviću

Pobedio je  Martinenko (Ukrajina, ISD) u vremenu 3:26,06 časova. Drugi je bio Satevič (Rusija Itera Kaćuša) a treći  Serebjakov (Rusija). Plasman ostalih srpskih biciklista: 15. Jovan Zekavica, 62. Nebojša Jovanović, 118. Esad Hasanović – svi u vremenu pobednika, 126. Dragan Spasić + 55 sekundi, 128. Nikola Kozomara + 1,18 minuta.  Završilo 128 vozača.

Prošle godine na ovoj trci pobedio je Esad Hasanović, a Stević je bio sedmi.

Povezana vest:  TRKA KROZ SRBIJU, Hasanović želi da sačuva žutu majicu

Na trci „Memorijal Oleg Djačenko“ voženoj 1. maja, pobedio je Rus Kosjakov (Itera Kaćuša) koji je stazu od 160 km prešao za 4:11,53 časova. Rudaskov (Rusija, Itera Kaćuša) stigao je dugi sa 2,32 minuta, a treći Topčanjuk (Ukrajina ISD) sa 2,42 minuta slabijim vremenom. Jovan Zekavica je jedini završio trku od srpskih biciklizma i to na 28. mestu sa 16,38 minuta zaostatka. Od preko 140 biciklista trku su završila 35 vozača!

Povezana vest:  Jovan Zekavica za jedno mesto ostao bez svetskih bodova u Solnoku

U reprezentaciji na seriji trka u Moskvi voze Ivan Stević, Nebojša Jovanović, Esad Hasanović, Nikola Kozomara, Jovan  Zekavica (svi Partizan „Pauer muv“) i Dragan Spasić čiji je matični klub Železničar MBN.

Od 5. do 9. maja srpski bicklisti voziće na etapnoj trci u kategoriji 2.2 za olimpijske bodove „Pet krugova oko Moskve“.  Najbolje plasmane u etapama prošle godine imao je Der koji je bio šesti u drugoj i petoj etapi i sedmi u četvrtoj. Sedmi je bio i Stević u petoj etapi. Der je završio deveti u generalnom plasmanu.