SPASIC JOVANOVIC HASANOVIC STEVIC ZEKAVICA KOZOMARA CUBRIC

Stević osvojio drugo mesto i 30 olimpijskih bodova na trci „Pet krugova oko Moskve“

Veliki uspeh srpskih biciklizma na prestižnoj trci „Pet krugova oko Moskve“ u kategoriji 2.2 za svetske bodove!

Ivan Stević, reprezentativac Partizan „Pauer muva“ osvojio je drugo mesto u generalnom plasmanu i 30 svetskih poena. U  poslednjoj, četvrtoj, etapi ulicama Moskve, Stević je u sprintu celog karavana od 111 vozača zauzeo 13. mesto.

– Izvanredan rezultat, Stević je ponovo onaj stari, lepo ga je videti kako pobeđuje – kaže selektor Radiša Čubrić.- U ovom uspehu utkan je i trud cele ekipe, čestitam svim vozačima. Odlično su se pokazali i mladi biciklisti Jovan Zekavica i Nikola Kozomara,  bili su tu da pomognu Steviću uvek kada je bilo potrebno… U stručnom timu bio je i maser Ljubiša Radenković a mala srpska biciklistička kolonija u Moskvi  koju je predvodio moj imenjak i prezimenjak Radiša Čubrić  je stalno bila uz nas. Bilo je naporno, ali svetski bodovi koje smo osvojili su sve nadoknadili.

Povezana vest:  Veliković 20. u prvoj trci, Prokić 16. u drugoj trci „Kroz Vojvodinu“

Steviću je ovo četvrta trka ove godine na kojoj je  osvojio svetske bodove. Pobedom na trci „Kup gradonačelnika“ u Moskvi (kategrija 1.2) zaradio je 40 bodova, a za drugo mesto u trci „Pet krugova oko Moskve“ pripalo mu je 30 bodova. Takođe bio je drugi u prvoj etapi ove trke i pripalo mu je šest bodova. U prvom delu trke „Banjaluka – Beograd“  zauzeo je sedmo mesto i osvojio šest bodova, u drugom delu bio je šesti i zaradio je osam poena. Ukupno u Moskvi Stević je zaradio 76 bodova, a sa trkama „Banjaluka – Beograd“ bilans mu je 90 poena.

Povezana vest:  Hasanović vozi za Partizan u 2010. godini

Od srpskih biciklisti osam svetskih  bodova osvojio je ove sezone i  Žolt Der reprezentativac kragujevačkog Radničkog na trci „Oko Grčke“ za pobedu u  u drugom delu druge etape.

Rezultati četvrte etape 129,6 km na Zubovskom bulevaru: 1. Aleksander Serebjakov (Rusija, Centar letnjih sportova)  2:54,01 časova, 2. Griša Janorške (Nemačka, Šparkase), 3. Boris Špilevski (Rusija) … 13. Ivan Stević, 16. Jovan Zekavica, 69. Nikola Kozomara, 70. Nebojša Jovanović,  80. Dragan Spasić, 94. Esad Hasanović – svi u vremenu pobednika itd.

Povezana vest:  U nedelju počinje „Dunavski kup"

Generalni plasman posle prologa i četiri etape (561 km): 1. Sergej Firsanov (Rusija, Itera Kaćuša) 13:41,34 časova, 2. Ivan Stević (Srbija) + 23 sekunde, 3. Janorške + 35…45. Zekavica + 1,21, 74. Jovanović + 9,07, 88. Hasanović + 17,02, 92. Spasić + 17,06, 99. Kozomara +17,37. Završilo 111 biciklista od 134 koliko je startovalo iz 11 zemalja.