start u somboru

„Školarac“ u Somboru okupio 80 đaka

Na gradskom hipodromu u Somboru, Biciklistički klub „S tim“ je uz podršku Biciklističkog saveza Srbije i generalnog sponzora “NIS Gasprom Nefta“ organizovao  završnu trku sistema „Školarac Somborelektra“, koja se računala i za Prvenstvo grada Sombora, kvalifikacionog za  Šampionat Srbije za đake koji će se održati početkom juna.

– “S tim”, organizovao je  “Biciklističku školsku ligu Sombora“ koja je dobila ime „Školarac“. Cilj “Školarca” je da deci Sombora, grada koji nosi epitet “grada bicikala”, podari manifestaciju, koja će pomoći da se afirmišu u sportu. Danas, kada su neke druge, pogrešne stvari postale pomodne,  ali i  pogrešne vrednosti u društvu, pogotovo kod dece, projekat „Školarac“, ponudio je alternativu: zdrav život, druženje sa vršnjacima u prirodnom okruženju, bavljenje fizičkom aktivnošćuali ali i da kod mladih razvije osećaj za solidarnost, fer plej, pripadnost grupi, takmičarski duh. Mnoga deca možda se neće pronaći u takmičarskom delu, ali će želeti da budu volonteri i da prihvate određeni zadatak u organizaciji – istakao je Marko Sudarić iz kluba „S tim“. – Tako će naš projekat dobiti i na masovnosti, a veoma važno je i da i mladi preuzmu vodeću ulogu u organizovanju. Na kraju, ovo je i sjajan test svakom detetu da li je biciklizam i sve ono što nudi, sport kojim oni žele da se bave kao članovi “S tima“

Povezana vest:  Stanković 89. u trećoj etapi na trci u Italiji

Prva trka, “Školarac Pekara Gronje Varoš” bila je pun pogodak. Učesnici i roditelji, bili su oduševljeni organizacijom. Potom je održana i trka „Školarac Restoran Slon“, da bi treća trka uz podršku BSS, „Školarac Somborelektra“, bila i prvenstvo grada. Ovaj put školarci nisu imali sreće. Vremenski uslovi nisu bili naklonjeni, trke su odžane po hladnom vremenu i uz kišu. Međutim, to nije omelo najhrabrije. Odѕiv je bio odličan, ukupno na tri trke bilo je oko 80 učesnika.

Povezana vest:  Uroš Jovanović pobedio u drugoj trci „Trofej sajmskih gradova“

U  trećoj trci, u konkurenciji devojčica 5. i 6. razreda Ivana Vilim pobedila je ispred vodeće u generalnom plasmanu Jelene Kolundžije. Treća je bila Danijela Barušek . Vilim je ovom pobedom postala treća pobednica Školarca.

U konkurenciji dečaka 5. i 6. razred ponovo je dominirao Damir Pap. Rano i  ubedljivo vođstvo zadržao je do kraja. Drugi je bio Miloš Vrućinić, vodeći u generalnom, dok je treće mesto pripalo Dušanu Hrnjačkom.

Povezana vest:  Kevendiš pobednik 6. etape,Paolini i dalje vodeći na Điru

U konkurenciji dečaka  7. i 8. treću pobedu u isto toliko trka ostvario je Andrej Hernaus. Ovaj put pobeda je bila ubedljiva, a Andrej je još jednom pokazao konkurenciji da je borba otvorena samo za drugo mesto. Drugi je bio Aleksandar Savić, dok je treći kroz cilj prošao Nebojša Bogdanović.

Na republičko takmičenje su se direktno kvalifikovali dvoje prvoplasiranih i svake konkurencije, dok će se  preostala slobodna mesta popuniti  posle trke „Školarac Najk šop“, 28.maja.

Ovo takmičenje pomogli su Pekara „Gornja varoš“, preduzeće Somborelektro, medijski sponzor RTV Sreća, prodavnice „Najk šop Sombor“ i „Vini Pu“,“Đani sajkling prodžekt“, Kafe „Des arts“ i Štamparija Print.