biciklijada.jpeg

Sedma „Beogradska Coca-Cola biciklijada“ u nedelju, 15. maja

Tradicionalna, sedma po redu, Beogradska Coca-Cola Biciklijada održaće se u nedelju 15. maja, u organizaciji Asocijacije „Sport za sve“ i Skupštine grada Beograda, pod  generalnim pokroviteljstvom Coca-Cola Sistema i uz podšku Recan fonda, sponzora manifestacije

Jedna od najmasovnijih sportsko-rekreativnih manifestacija u Beogradu i ovog proleća okupiće ljubitelje biciklizma i zdravog načina života u laganoj vožnji gradskim ulicama, na trasi dugoj 10.500 metara od Trga Republike do Kulturno-sportskog centra Pinki. Očekuje se da se profesionalnim biciklistima, koji će biti na čelu kolone, priključi više hiljada građana svih uzrasta, kao što je bio slučaj prethodnih godina. Okupljanje na Trgu Republike predviđeno je za 10 časova, kada počinje zabavni program koji će voditi Inspektor Blaža, a sama vožnja startuje u 11 časova.

Povezana vest:  Aleksandar Petrović najbrži kadet na Ušću

„Pred nama je još jedna Biciklijada i radujemo se što iz godinu u godinu na biciklima vidimo sve više građana iz cele Srbije. Vreme je da se i Beograd uvrsti u evropske prestonice u kojima je bicikl jedno od svakodnevnih prevoznih sredstava. Sa druge strane, promocijom rekreacije u svakodnevnom životu dobijamo zdravije stanovništvo koje prepoznaje značaj aktivnog i zdravog načina života. Pozivamo sve građane koji imaju bicikl da dođu u nedelju, da nam se pridruže u vožnji i pomognu nam da skrenemo pažnju javnosti na ekološku dimenziju koju rekreativni biciklizam ima“ – istakao je koordinator Beogradske Coca-Cola Biciklijade Petar Stakić.

Povezana vest:  Jovana Crnogorac 26. u Svetskom kupu u Belgiji

„Coca-Cola Sistem je sa ponosom već pet godina pokrovitelj manifestacije koja je postala omiljena među ljubiteljima vožnje biciklom, bez obzira na uzrast. Naša je želja da kroz Coca-Cola biciklijadu promovišemo rekreaciju i zdrav život, ali i da pozovemo sve one građane, a  posebno mlade ljude, koji nam se još nisu priključili da to urade. Jer, osim što doprinosi smanjenju gužve u gradu, vožnja bicikla je i prijatna fizička aktivnost kojom ćemo steći dobru kondiciju i nećemo zagađivati životnu sredinu“ – rekla je predstavnica Coca-Cola Sistema Olja Stojanović.

Povezana vest:  Stević osvojio treće mesto u petoj etapi trke „Oko Bugarske

Ovogodišnja trasa vodi od Trga Republike, Dečanskom ulicom, kroz Terazijski tunel, Brankovom ulicom, preko Brankovog mosta, Bulevarom Zorana Đinđića do Tošinog bunara, Glavne ulice u Zemunu i Karađorđeve do KSC „Pinki“ gde će biti postavljena glavna bina. Specijalan doček za bicikliste koji završe vožnju pripremiće, u svom stilu, Inspektor Blaža, a pripremljen je i zabavno-muzički program, kao i tredicionalna lutrija na kojoj će oni najsrećniji imati prilike da osvoje bicikle, turistička putovanja i druge vredne nagrade.