Okupljanje_biciklista_na_Trgu_Republike_2011

Održana sedma „Beogradska Coca-Cola biciklijada“,  u rekreativnoj vožnji učestvovalo više hiljada ljubitelja bicikala

Više hiljada rekreativaca i profesionalnih biciklista svih uzrasta učestvovalo je u sedmoj tradicionalnoj Beogradskoj Coca-Cola biciklijadi, jednoj od najmasovnijih sportsko-rekreativnih manifestacija u Beogradu, vozeći svoje dvotočkaše od Trga Republike do platoa kod Kulturno-sportskog centra Pinki u Zemunu. I ove godine, biciklijadu su organizovali Asocijacija „Sport za sve“ i Skupština grada Beograda uz generalno pokroviteljstvo Coca-Cola Sistema i uz podršku Recan fonda, sponzora manifestacije.

-Posebno nam je zadovoljstvo što biciklijada iz godine u godinu okuplja sve veći broj ljubitelja zdravog života i sporta. Važnost rekreacije u svakodnevnom životu i njeni benefiti po zdravlje ljudi često su u žiži svetske javnosti. Upravo zato smo želeli da kroz druženje i zabavu, pokažemo i da naši građani svojim ličnim primerom mogu da ukažu na značaj aktivnog i zdravog načina života. Osim toga, namera nam je da ovim putem naglasimo i ekološki momenat korišćenja bicikla kao svakodnevnog prevoznog sredstva, ali i da ukažemo na potrebu za izgradnjom novih biciklističkih staza – rekao je koordinator Beogradske Coca-Cola Biciklijade Petar Stakić.

Povezana vest:  Sa BSV biciklom kraj reka Vojvodine od 8. do 14. avgusta

Beogradska Coca-Cola biciklijada je najveća biciklistička manifestacija koja ima za cilj da kroz rekreativnu vožnju bicikala okupi porodice, učenike, studente, sportske klubove, rekreativce i profesionalce. Zahvaljujući toj manifestaciji bicikl stiče sve veću popularnost kao prevozno sredstvo koje u gradu možemo koristiti svakoga dana. Takođe, ovo je i jedan od načina da prestonica postepeno uvede trendove koji su prisutni svuda u Evropi, gde veliki broj građana koristi upravo bicikl za svakodnevni transport.

Povezana vest:  Zekavica 35. u vremenu pobednika u drugoj etapi „Tur of Gila“ u SAD

-Coca-Cola Sistem tradicionalno podržava Beogradsku biciklijadu u želji da što više građana prepozna značaj redovne fizičke aktivnosti i bavljenja sportom. Upravo zato nas raduje činjenica da se svake godine na  Coca-Cola biciklijadi pojavi sve više rekreativaca koji bicikl koristi za sport i razonodu. Proleće je idealno vreme da aktiviramo svoje dvotočkaše i da što više vremena provodimo napolju.sa članovima svoje porodice. Tako ćemo učiniti nešto dobro za sebe, uživaćemo sa porodicom, izbeći ćemo gradske gužve i smanjićemo uticaj na životnu sredinu – rekla je predstavnica Coca-Cola Sistema Olja Stojanović.

Povezana vest:  Kontador neće braniti naslov na Giru

Trasu dugu 10.500 metara, koja je vodila od Trga Republike, Dečanskom ulicom, kroz Terazijski tunel, Brankovom ulicom, preko Brankovog mosta, Bulevarom Zorana Đinđića do Tošinog bunara, Glavne ulice u Zemunu i Karađorđeve do KSC „Pinki“ biciklisti su, laganim tempom, prešli za oko sat vremena. Na cilju Beogradske Coca-Cola Biciklijade, osim muzičko-zabavnog programa, za sve učesnike je organizovana nagradna lutrija, na kojoj su oni najsrećniji osvojili bicikle, turistička putovanja, Coca-Cola proizvode i druge zanimljive nagrade.

{vsig}CC_BICIKLIJADA_2011{/vsig}