IVAN_JOVANOVIC

Ivan Jovanović osvojio šampionsku titulu u  aphilu

 

Reprezentatitivac u planinskom biciklizmu beogradskog Progresiva Ivan Jovanović, osvojio je šampionsku titulu na Prvenstvu Srbije u disciplini aphil koje su uspešno organizovali novosadski klub Fanatik i BSS na Paragovu pored Novog Sada. Učestvovala su 54 takmičara.

– Posle kišovite noći i jutra, za vreme same trke bilo je lepo i sunčano vreme. Staza se prosušila i bila je vozna u celoj svojoj dužini, ali samo za prave majstore ovog sporta. Startovalo se pojedinačno na svakih minut, slično kao kod drumskog hronometra. Cilj je bio na vrhu poznatog Nebeskog uspona na Popovici koji je dobio ime još pre dvadeset godina jer je tako težak da, dok se penjete, kad god pogledate gde je kraj vidite samo nebo. Sastavni je deo staze za planinski biciklizam na Popovici. Odlični takmičari ga prevezu za oko dva i po minuta. Sudijski kolegijum u sastavu Jelena Lazić, Draško Đuranović i glavni sudija Olgica Davosir je odlično uradio svoj deo posla – istakao je direktor Fanatika Ivan Davosir.

Povezana vest:  Hasanović vozi za Partizan u 2010. godini

Prošle godine trijumfovao je Bojan Đurđić, koji je ove godine osvojio vicešampionsku titulu. Jedini bicklista koji je odbranio titulu je Branislav Matić iz Fanatika u kategoriji mastersa. Lane šampionka za dame u eliti Vanesa Durman, ove sezone je morala da se zadovolji drugim mestom.

Rezultati, Šampionat Srbije u planinskom biciklizmu – aphil, elita: 1. Ivan Jovanović (Progresiv), 2. Bojan Đurđić (Radnički, Kragujevac), 3. Boris Popović, 4. Marko Popović (obojica Ris sajkling), 5. Oliver Štbac (Fanatik) itd.

Povezana vest:  Zomenjan: Današnja etapa "Đira" se ne računa

Do 23 godine: 1. Marko Popović (Ris sajkling), 2. Bojan Tešević (Fanatik), 3. Nemanja Kraljić (Fanatik).

Juniori: 1. Nikola Šibar, 2. Aleksandar Ristović (obojica Fanatik), 3. Marko Bogdanović (Ris sajkling).

Mastersi: 1. Branislav Matić (Fanatik), 2. Mark Danijels (Ris sajkling), 3. Ivan Davosir (Fanatik).

Dame: 1. Jovana Crnogorac (BK Novi Sad), 2. Vanesa Durman (Fanatik).

Povezana vest:  Nađa Nastasijević, Milan Jovanović, Jelena Vasiljević i Stefan Miletić pobednici Prvenstva škola Opštine Sokobanja u biciklizmu

Juniorke: 1. Milica Rakić (BK Novi Sad), 2. Violeta Trifković (Jednota, Šid), 3. Nevena Davosir (Fanatik).

Kadeti: 1. Slobodan Stanković (BK Novi Sad), 2. Slobodan Babić (Fanatik), 3. Aleksandar Roman (Jednota, Šid).

Mlađi kadeti: 1. Milutin  Zeljković (BK Novi Sad), 2. Miloš Havrličak (Jednota), 3. Aleksandar Mijatović (BK Novi Sad).

Najbolji u hobi sport klasi bio je Damir Kovčić individualac iz Novog Sada.