oranje_kup_kula

Ivan Tomić osvojio „Oranje kup“

Ivan Tomić iz beogradskog Progresiva pobedio je u trci na planinskim biciklima „Oranje kup“ koju su uspešno organzovali biciklistički radnici kluba Hajduk iz Kule.

– Svaka čast organizatorima i domaćinima, pripremili su izvanredno stazu čak je i prelaz preko potoka koga smo se najviše bojali, bio dobro urađen i nije bilo ni jednog pada – kaže selektor Ivan Davosir.- Trener Jednote iz Šida Slobodan Radovanović, je povukao sve svoje osvajače medalja  jer je bio nezadovoljan odlukom sudija da kazne njegovog biciklistu Aleksandra Romana pošto je uzeo bidon sa vodom na delu staze gde to nije dozvoljeno. Molio sam ga, zbog njegovih biciklista, da  to ne radi ali ostao je uporan…

Povezana vest:  Dejan Dolašević iz tima “Trka korz Srbiju” dva puta pobedio na Crvenom čotu

Drugo mesto u kategoriji elita iza Tomića pripalo je Borisu Popoviću iz Ris sajklinga, dok je treći bio Marko Ćurčić iz Porgresiva. Četvrtu i petu poziciju zauzeli su Akoš Brindza iz Kapriola i Igor Jemcov iz Progresiva.

Najbolja dama bila je Vanesa Durman iz Fanatika, drugo mesto pripalo je Ivani Kostić iz Orlovca „Sistem FTO“ iz Crne Trave.

Povezana vest:  Hansen pobednik 7. etape, Inčausti novi lider Đira

Tri najuspešnija juniora bila su Marko Simionović (Orlovac „Sistem FTO“), Vladan Travičić (Fanatik) i Deneš Horvat (Ciklomanija, Zrenjanin).

U kategoriji mastersa slavio je Bojan Vasović ispred Eduarda Župana (obojica Novi Sad), dok je treće mesto zauzeo Branilsav Matić iz Fanatika.

Violeta Trifković iz Jednote bila je najbolja juniorka, ali nije primila medalju. Drugo mesto zauzela je Milica Rakić iz Novog Sada, a treće Nevena Davosir iz Fanatika.

Povezana vest:  TRKA OKO ŠPANIJE 11. ETAPA, Anton sam na vrhu

Posle kažnjavanja Romana, prvo mesto u kadetskoj trci pripalo je Slobodanu Babiću iz Fanatika, Roman je drugi a Slobodan Stanković (Novi Sad) je treći.

Milutin Zeljković (Novi Sad) bio je najuspešniji mlađi kadet, Nemanja Nenadović (Jednota, Šid) je stigao drugi, a Lazar Gajin (Fanatik) treći.

Najuspešniji u hobi fan klasi bio je Andrej Jemcov (Progresiv) a u hobi sport klasi Atila Kovač.