uros jovanovic

Uroš Jovanović pobedio na trci „Olimpijski trofej Svetomir Đukić“, podeljene titule i na Prvenstvu Beograda

Reprezentivac Šumadije iz Aranđelovca Uroš Jovanović pobedio je na trci „Olimpijski trofej Svetomir Đukić“ koju je na Ušću u Beogradu organizovao klub Crvena zvezda u saradnji sa BSS u spomen na osnivača Srpskog olimpijskog komiteta i dugogodišnjeg člana MOK đenerala Svetomira Đukića.

Trka je bodovana za Biciklističku ligu Srbije za mlađe kadete, kadete i juniore.  Najbolji kadet bio je Luka Kotur iz Partizana a najuspešniji mlađi kadet Almin Hodžić iz Trnave (Novi Pazar).

Povezana vest:  Viljermoz pobedio u 8. etapi, Frum i dalje vodeći na Turu

Ova uspešna manifestacija mladih biciklista računala se i za Prvenstvo Beograda u drumskom biciklizmu. Bogoljub Stevanović iz Avalskog sokola poneo je titulu kod mlađih kadeta, Luka Kotur iz Partizana kod kadeta a Aleksandar Kalajdžić iz OBK Beograda kod juniora.

Plasmani, „Olimpijski trofej Svetomir Đukić“ – juniori: 1. Uroš Jovanović (Šumadija), 2. Marko Polumirac (Metalac), 3. Stefan Stefanović (Borac).

Povezana vest:  Vladimir Kuvalja doživeo neprijatnosti na trci u Hrvatskoj!

Kadeti: 1. Luka Kotur, 2. Aleksandar Mitić (obojica Partizan), 3. Darko Devedžić (Metalac, Kraljevo).

Mlađi kadeti: 1. Almin Hodžić (Trnava, Novi Pazar), 2. Dimitrije Todorović, 3. Dario Nimčević (obojica Spratak, Subotica).

Prvenstvo Beograda u drumskom biciklizmu – juniori: 1. Aleksandar Kalajdžić (OBK Beogad), 2. Slavko Panić (Partizan), 3. Aleksandar Todorović (Crvena zvezda).

Povezana vest:  Ivan Stević pobedio na trci „Kup gradonačelnika“ u Moskvi

Kadeti: 1. Luka Kotur, 2. Aleksandar Mitić, 3. Stefan Stefanović (svi Partizan).

Mlađi kadeti: 1. Bogoljub Stefanović (Avalski soko), 23. Miloš Lončar (Partizan), 3. Aleksa Čpajak (Valeks).