STEVIC DRUGI U KOLONI KOD BOVANSKOG JEZERA

Furlan pobedio u Soko banji, Kasa treći, Stević i dalje u žutom

Anđelo Furlan, italijanski biciklista član ekipe Kristina vočis iz Danske, pobedio je u petoj etapi 51. trke „Kroz Srbiju“ od Niša do Soko banje (84,5 km) u sprintu  grupe od 78 biciklista. Ovo je treća pobeda  Furlana. Slavio je u prvoj etapi u Rumi i u četvrtoj etapi u Nišu.

Povezana vest:  Menšov retroaktivno suspendovan zbog dopinga

Drugo mesto pripalo je, kao i u Nišu, Tomu Meusenu (Belgija, Telenet Fidea) a na postolju se, drugi put na trci našao Gabor Kasa, mladi biciklista subotičkog Spartaka koji vozi za tursku Manisu spor koji je zauzeo treće mesto. Kasa je obukao belu majicu Planinka vode za najboljeg biciklistu do 23 godine.

Ivan Stević, reprezentativac Partizan „Pauer muva“ sačuvao je žutu majicu Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja sa dve sekunde boljim vremenom od Mihaela Rasmusena (Danska, Kristina vočis) dok trećeplasirani Metju Konverset (Francuska, AVC) ima zaostatak od 14 sekundi. Četvrti je Kasa sa 1,12 minuta zaostatka.

Povezana vest:  Stanković 71. u četvrtoj etapi u Italiji

Ovo je četvrti put da se srpski biciklisti penju na postolje. U drugoj etapi, Kasa je pobedio, u trećoj Stević je bio drugi, u četvrtoj Stević je bio treći i u petoj Kasa je osvojio treće mesto.

Šesta etapa je od Soko banje do Kladova od 189,5 km 18. juna,