vn_kranja foto

Simone Ponci pobedio, Der oko 15. mesta na trci „VN Kranja“

Srpski reprezentivac Žolt Der, član kragujevačkog Radničkog zauzeo je oko 15. mesta po proceni selektora Radiše Čubrića na 44. trci „Velika nagrada Kranja – memorijal Filipa Majcena“ u kategoriji 1.1 za svetske bodove. Malo je nedostajalo da se nađe među 12 takmičara koji su osvojili poene za rang listu!

Povezana vest:  Marko Danilović 11. na Balkanijadi

– Trka je bila veoma dinamična, a među 50 završili su je i Esad Hasanović i Jovan Zekavica iz Partizan „Pauer muva“ kao i Marko Stanković iz kraljevačkog Metalca. Odustali su Filip Pavlović iz Partizan „Pauer muva“, Miloš Stojanović iz Metalca i zbog pada Dejan Marić iz kragujevačkog Radničkog. Bio je to lakši pad, ništa opasno…Zadovoljan sam kako su vozili u veoma jakoj konkurenciji.

Povezana vest:  Kasa peti u Kladovu, Stević u žutoj majci kreće ka cilju u Beogradu

Posle 177 km vožnje, pobednika je odlučio sprint velike grupe. Slavio je Italijan Simone Ponci iz Likvigasa ispred dva slovenačka takmičara Luke Mezgeca (Sava) i Blaža Furdija (Adrija mobil).

Prošle godine Žolt Der je bio 24. u Kranju. Pobedio je Slovenac Matej Gnezda. Od srpskih biciklista na ovoj trci pobeđivali su 1984. Radomir Pavlović, 1986. Rajko Čubrić i 1989. Mićo Brković.

Povezana vest:  Stević se zaledio u Poljskoj