srpint u italiji

Trojica srpskih juniora završila trku u Breši, Marko Danilović 33. u generalnom plasmanu

Trojica srpskih juniora završili su trku u Breši u Italiji „Tre ciklistika Brešana“ u kategoriji 2.1, Marko Danilović, Miloš Borisavljević i Uroš Jovanović, dok je Aleksa Veličković pao u poslednjoj, trećoj, etapi i odvalio menjač tako da je odustao!

– Čestitam Daniloviću na sjajnoj i borbenoj vožnji na teškoj stazi u okolini Breše od 117 km – kaže selektor Saša Gajičić.- Bežao je od starta sa još desetoricom biciklista i imali su 1,20 minuta prednosti. Uhvaćeni su na deset kilometra do cilja.Etapu su završili i Borisavljević kao i Uroš Jovanović.

Povezana vest:  Nebojša Jovanović pobedio na „Velikoj nagradi Subotice“

U trećoj etapi je pobedio vodeći u ukupnom plasmanu italijanski biciklista Konti, Danilović je stigao 32. sa 1,58 minuta zaostatka, Blagojević je završio na 47. mestu sa 4,39 minuta dok je Uroš Jovanović bio 93. sa 11,07 minuta slabijim vremenom!

U generalnom plasmanu prva tri mesta pripala su Italijanima. Konti je slavio sa dve sekunde prednosti u odnosu na Martinelija  i 23 sekunde boljim vremenom od Petilija. Danilović je završio trku na 33. mestu sa 3,02 minuta zaostatka, Borisavljević je bio 59. sa 6,08, a na 103. poziciji je  Jovanović sa 15,32 minuta zaostatka.

Povezana vest:  Subotički Spartak u 26 trka ove godine imali 40 postolja, 22 prva, osam drugih i deset trećih mesta

U drugoj etapi od 106 km pobedio je Marini (Italija), 41. je bio Blagojević, 69. Danilović i 83. Veličković svi u vremenu pobednika, dok je Uroš Jovanović stigao u drugoj grupi sa 2,54 minuta zaostatka.

Naredna trka za srpske juniore je „VN generala Patona“ u Luksemburgu  9. i 10. jula u visokoj kategoriji za svetski juniorski Kup nacija. Potom će učestvovati na Šampionatu Evrope u Ofidi u Italiji od 14. do 17. jula.

Povezana vest:  Nikola Stefanović pobedio u trci u Kruševcu