DER ZOLT U AKCIJISrbi ispustili šansu za postolje u prvoj etapi na trci u Rumuniji

Srpski biciklisti zbog loše komunikacije, ispustili su priliku da se priključe odlučujućem begu u prvoj etapi trke „Tur de Saklerland“ u Rumniji (kategorija 2.2 za olimpijske bodove)  i selektor Radiša Čubrić nije zadovoljan startom:

– Na početku prve etape od 184 km od Tusnada, gde se flašira iztoimena rumunska mineralna voda, do Mierkuree Ciuc  sve je bilo u redu. Kasa, Stević, Žolt i Jovanović su bili u vodećoj grupi od 30 biciklista, Hasansović je bio u glavnoj grupi, ali kada su počeli „skokovi“ vozača dve ukrajinske ekipe, naši i to najiskusniji biciklisti nisu dobro ocenili situaciju,poropustili su da se na vreme dogovore i pustili su u beg opasne vozače što im se kasnije osvetilo.  Tako smo izgubili šansu da da jurimo bodove u generalnom plasmanu pa nam ostaje da se se nadamo poenima za postolja u etapama. Konkurencija je dobra, 80 biciklista, ali možermo da im pariramo ako, naravno, ne bude novih grešaka…

Povezana vest:  Der 57 mesto. u trećoj etapi trke „Oko Čilea“

Prema oceni Čubrića, Žolt je završio oko desetog mesta, Jovanović oko15. sa oko minut zaostatka. Kasa je stigao oko 25. pozicije sa tri minuta slabijim vremenom od pobednika Grka Tamuridisa, dok su u grupi sa oko 12 minuta zaostatka bili Stević, Stanković, Hasanović i Zekavica. Filip Pavlović je odustao jer ga je uhvatila vremenska rampa.

Povezana vest:  VUELTA 2011, Albasini slavio u 13. etapi

– U dogovoru sa Brankom Banovićem direktorom Partizan „Pauer muva“ koji je imao poziv za ovu trku, odlučili smo da na učestvuje reprezentacije, jer smo mogli da povedemeo osmoricu biciklista i time smo smanjili ukupne troškove – objasnio je Čubrić. U reprezentaciji su Ivan Stević koji se posle povrede vratio na drum, Nebojša Jovanović, Esad Hasanović, Jovan Zekavica i Filip Pavlović iz Partizan „Pauer muva“, Žolt Der iz kragujevačkog Radničkog, Gabor Kasa iz subotičkog Spartaka i Marko Stanković iz kraljevačkog Metalca.

Povezana vest:  Stević sedmi u šestoj etapi na trci „Oko Bugarske“, Hasanović bežao 100 kilometra!

Trka ima ukupno četiri etape i 496 km. Druga etapa je u petak 182 km (Mierkurea Ciuc – Hargita. U subotu su dve etape, pre podne treća pojedinačni hronometar na osam kilometra u Hargiti i po podne četvrta oko Mierkurea Baja od 123  km.