grac kadeti sa jelenom eric I NEMANJOM VAJSOM LEVOSjajne Jelena Erić i Milica Rakić na EŠ u planinskom biciklizmu u Gracu

Drugog dana takmičenja na Šampionatu Evrope u planinskom biciklizmu u Gracu za kadetske i i mlađe kadetske kategorije, sjajne rezultate zebeležile su katekinja Jelena Erić i mlađa kadatkinja Milica Rakić u kombinovanom kros kantriju (poteri).

– Prvo je održan poligon i prema negativnim poenima određivan je vremenski zaostatak i pozicija za start u kros kantriju – kaže vođa reprezentacije Srbije Nemanja Vajs kome asistira u stručnom šabu Nemanja Somborac. – Milica Rakić je imala zaostatak od 2,30 minuta i startovala je 28. ali je popravila poziciju u trci i završila na 25. mestu od 38 učesnica. Jelena Erić je imala 2,20 minuta zaostatka, startovala je sa 20. mesta i završila kao 14. što je izvanredan rezultat. Mlađi kadet Igor Čipkar je bio 64.  a Milutin Zeljković je u istoj konkurenciji završio na 67. mestu.

Povezana vest:  Hasanović rekorder u vožnji na valjcima u Kupu Beograda

Najviše uzbuđenja bilo je u trci kadeta jer je počela kiša. Slobodan Stanković je po veoma teškim uslovima,  završio trku na 70. mestu, dok je Slobodan Babić pao i morao je na pregled u bolnicu posle trke, koju je završio na 82. mestu.

– Stankoviću je pukao lanac i veoma teško je vozio trku. Kod Babića, na sreću nije ništa bilo ozbiljno, samo se ugruvao, ali smo ipak za svaki slučaj otišli na pregled jer je bilo još desetak padova, a trojica kadeta su slomila ključne kosti.

Povezana vest:  Klub „Velo“ organizovao đačke „trke“ na bicikl- ergometrima

U organizaciju odlaska na ovaj šampionat uključeni su  BS Srbije, BS Vojvodine i klubovi BK Novi Sad, Šid i Metalac. Na redu su još dve trke veliki kros kantri i olimpijski kros kantri.