jelena eric

Jelena Erić opet blistala u Gracu

 

Jelena Erić, kadetkinja Metalca iz Kraljeva, ponovo je ostvarila najbolji plasman na Šampionatu Evrope u planinskim biciklizmu za kadetske i mlađe kadetske ketegorije u Gracu u Austriji.

Trećeg dana, u velikom maratonu od 11,2 km zauzela je odlično 16. mesto iako je imala lošiji startni broj (20). U trci mlađih kadetkinja Milica Rakić iz BK Novi Sada je imala starni broj 28, ali je do kraja trke na 11,2 km uspela da se probije do desete pozicije.

Povezana vest:  Tri pobede juniora Đorđa Stevanovića u Kazanlaku, Dario Nimčević treći mlađi kadet

I kadet Slobodan Stanković (BK Novi Sad) je odlično vozio sa izuzetno niskim starnim brojem (78) na stazi od 19 km. Završio je na kraju na odličnom 41. mestu što će mu sigurno popraviti startno mesto u poslednjoj disciplini olimpijskom kros kantriju u petak. U trci mlađih kadeta Igor Čipkar (Šid) završio je na 62. mestu a Milutin Zeljković (BK Novi Sad) na 66. poziciji.

– Mladi reprezentativac novosadskog Fanatika Slobodan Babić, pao je u trci u sredu i, iako je delovalo kao da je samo ugruvan, odveli smo ga u dečiju kliniku u Gracu – kaže vođa reprezentacije Nemanja Vajs kome asistira Nemanja Somborac.- Utvrđeno je da je ipak povređen, naprsla mu je karlična kost i moraće da leži. Sa njim su još trojica vozača koji su pali tog dana i svi imaju polomljene ključne kosti. I u velikim maratonima je bilo dosta padova, naročito na spustu od četiri km prekrivenom kamenjem obraslim mahovinom, koje je veoma klizavo. Bilo je novih padova, najmanje desetak vozača završilo je u urgentnom centru. Zbog toga smo i rekli i Erićevoj, koja je na početu spusta bila u prvih deset, da ne forsira i da ne rizikuje.

Povezana vest:  Od 11. do 16. juna 2013. Biciklistička trka kroz Srbiju

U organizaciju odlaska na ovaj šampionat uključeni su BS Srbije, BS Vojvodine i klubovi BK Novi Sad, Šid i Metalac. Na redu su još trka u planinskom biciklizmu olimpijski kros kantri.