GABOR KASA 2010

Kasa pobedio u prologu u Turkoj, srpske reprezentacije traže nove olimpijske bodove u Ljubljani i Kapadokiji

 

Gabor Kasa, reprezentativac subotičkog Spartaka u majici turske ekipe Manisa pobedio je u prologu trke „Putevima pobede“ u Turskoj ( kategorija 2.2), obukao žutu majicu i najavio uspešan vikend srpskog bicklizma, jer će i još dve naše reprezentacije u nedelju 28. avgusta pokušati da osvoje nove olimpijske bodove na dva  fronta – u drumskom i planinskom biciklizmu!

U planinskom biciklizmu, izazov je trka C 1 kategorije za olimpijske bodove u Kapadokiji u Turskoj. Nemanja Vajs mladi stručnjak iz Novog Sada vodiće  Bojana Đurđića (Radnički, Kragujevac), Aleksu Marića (Crvena zvezda), Ivana Jovanovića (Metalac) i Jovanu Crnogorac (BK Novi Sad)  i očekuje dobre plasmane i nove bodove.

Povezana vest:  U ponedeljak 13. juna startuje 51. trka “Kroz Srbiju”, Čubrić ima nekoliko aduta

– Trka je sa veoma jakom konkurencijom jer dolaze biciklista iz Brazila, Portugalije, Estonije, Kipra, Grčke,Mađarske, Izraela… i naravno tu su i najbolji turski vozači – kaže Vajs.- Uslovi su pustinjski, visoke temperature i prašina a na sve to staza je na velikoj nadmorskoj visini. U organizaciji odlaska mnogo nam je, uz BSS, pomogao turski prozvođač bicikala Salkano plativši avio karte…

U junu trojica srpskih biciklista su u Kapadokiji u trci kategorije C 2 osvojili 33 boda – Bojan Đurđić je bio treći (15 bodova), Ivan Jovanović četvrti (12 bodova) i Aleksa Marić sedmi (6 bodova). Jovana Crnogorac je bila treća i osvojila 19 poena!

Povezana vest:  Rodić: Trka će biti održana, uprkos problemima

Selektor Radiša Čubrić, povešće najbolje srpske bicikliste u drumskom biciklizmu na trku „Zagreb Ljubljana“ u kategoriji 1.2 za bodove u Evropa turu i za olimpijsku rang listu. Voziće se u nedelju 28. avgusta, a kao generalna proba srpskim biciklistima biće u subotu 27. avgusta trka „Oko Grma“ u Novom Mestu.

– Putuje trenutno osam najspremnijih, ne računajući Gabora Kasu iz subotičkog Spartaka koji je na trci „Stazama pobede“ u Turskoj pobedio u prologu u vožnji na hronometar i osvojio za Srbiju osam svetskih bodova, dragocenih u ovom trenutku – kaže Čubrić, koji je veoma zabrinut za konačan bodovni saldo Srbije pred olimpijski presek u oktobru.-  Startovaće Žolt Der iz kragujevačkog Radničkog, vozači Partizan Pauer muva Ivan Stević, Nebojša Jovanović, Esad Hasanović, Jovan Zekavica, Dragan Spasić i Nikola Kozomara kao i Marko Stanković iz kraljevačkog Metalca. U rezervi su Šmelcerović i Blagojević iz Radničkog i Milivojević iz Metalca. Staza je teška, cilj u Ljubljani je na „jakom“ brdu. Pratićemo svaki beg, želimo da  Jovanović, Der, Hasanović, Spasić i eventualno Stević budu u „pobedničkom begu“  za plasman u prvih osam i da pokušamo da sakupimo što više bodova. Za nas je septembar biti ili ne biti, počinjemo mesec sa dve sjajne prilike na dva dela trke „Kroz Vojvodinu“ u kategoriji 1.2 i  ne smemo da ih propustimo.

Povezana vest:  Armstrong želi da učestvuje u fer istrazi o dopingu