jovana crnogorac desno na postolju

Jovana Crnogorac treća u Turskoj

Mlada reprezentativka BK Novi Sad Jovana Crnogorac osvojila je odlično treće mesto na trci u Kapadokiji u Turkoj u planinskom biciklizmu i osvojila 30 svetskih bodova, pošto je ova trka bodovana u prvoj kategoriji.

– Bila je u vođstvu  u poslednjem krugu, ali je pala na spustu – kaže vođa naše reprezentacije Nemanja Vajs.- Mala dekoncentracija koštala je pobede. Obišle su je Mađarica Ester Doze i Turkinja Semra Jetis. Iza nje su bile Izraelka, još jedna Mađarica, Ruskinja..Sada je 113. na svetskoj rang listi, sa ovim bodovima sigurno će ući u prvih sto a do kraja godine i nadam se plasmanu i među prvih 80…Kroz dve sedmice startovaće na trci u Manisi, takođe u Turskoj.

Povezana vest:  Danci „razbili“ karavan, Mitić na kraju 47. u Austriji!

U muškoj trci, srpski biciklisti plasirali su se u „zlatnu sredinu“. Najbolji je vio Ivan Jovanović iz Metalca  na 14. mestu, Bojan Đurđić iz Radničkog je bio 23. a Aleksa Marić iz Crvene zvezde 24.

– Malo su se „uspavali“ na startu, koji je veoma važan na ovakvim trkama i potom su se zaglavili u grpi jer je staza toliko uska da je skoro nemoguće obići rivale – objasnio je Vajs. – Uticali su, na ove plasmane koji su daleko od onoga što objektivno mogu,  i visoka, pustinjska,  temperatura i nadmorsk visina od 1.100 metara…

Povezana vest:  Dva druga mesta Dimitrija Žarkovića Đolaia u Konji

Odlazak na ovu veoma kvalitetnu trku realizovan je uz pomoć BSS i proizvođača bicikala Salkano iz Turske koji je platio  avio karte za srpsku ekipu.