ivan stevic 3

Ivan Stević drugi u Pećincima u prvom delu trke „Kroz Vojvodinu“

Ivan Stević, pobednik trke „Kroz Srbiju“ ove godine, član profi tima Partizan Pauer muv, osvojio je drugo mesto u prvom delu trke „Kroz Vojvodinu“ vožene na stazi od Novog Sada preko Sremske Kamenica, Beočina, Banoštora, Svilaša, Sremske Mitrovice, Rume, Obreža do Pećinaca u dužini od 153 km.

Pobedio je Gregor Gazvoda (Slovenija, Perutnina) koji je stazu pršao za 3:31,20 časova i u Pećincima za pet sekundi pretekao grupu u kojoj je Stević  u sprintu zauzeo drugo mesto i doneo Srbiji dragocenih 30 olimpijskih bodova jer je ova trka bodovana u kategoriji 1.2 za rang lisu Evropa tura. Treće mesto zauzeo je Marek Kaneski  iz turske ekipe Manisa spor. Među prvih osam koji su osvojili bodove bio je i srpski biciklista, član subotičkog Spartaka koji vozi za Manisu spor Gabor Kasa. On je osvojio osam bodova. Pobedniku je pripalo 40 bodova, trećaplasiranom 16.

Povezana vest:  Tur d'Frans će gotovo sigurno biti odložen

– Veoma sam srećan zbog ovog lepog plasman – rekao je Ivan Stević- Posle trke Kroz Srbiju sam se razboleo, pauzirao sma više od mesec dana i trebalo je dosta napora i rada da se vratim u formu. Hvala i drugovima iz kluba na podršci, u finišu je bilo dosta skokova i tako nam je Gazvoda i pobegao…

Povezana vest:  Jovana Crnogorac šesta u prologu u Maleziji

Direktor Partizan Pauer muva Branko Banović je ovako ocenio finiš:

– Bilo je mnogo pokušaja da se pobegne iz grupe, najuporniji je bio Slovenac i odmakao im je bukvalno u poslednjih 200 metara. Steviću sve čestitke, odlično vozio, imao je „noge“ i očekivali smo da pobedi. Ima popravni ispit u subotu i nadamo se  trijumfuju…

Druga trka, takođe za UCI bodove održaće se 3. septembra na stazi od 168 kilometra  Novi Sad–Bački Petrovac – Silbaš – Ratkovo (regionalni put R-102), – Odžaci (regionalni put R-104), Srpski Miletić (magistralni put M-3) – raskrsnica za Prigrevicu (magistralni put M-18) – Prigrevica – Apatin – Sombor (regionalni put R-101) – Svetozar Miletić – Bajmok – Subotica (magistralni put M-17). Strat je u 10 časova, ciljoko 14,30 časova.

Povezana vest:  Prvenstvo Srbije u ciklo krosu, Jovanović odbranio titulu

Pokrovitelj trke je Vlada Vojvodine i predsednik dr Bojan Pajtić,0 a u organizaciju su se akitivno uključila i Opština Pećinci sa kojom organizatori iz BS Vojvodine imaju odličnu saradnju. Pomoć je pružila i regionalna Privreda komora Novog Sada i predsednik Dragan Lukač.