NEBOJSA JOVANOVIC_1Nebojša Jovanović pobedio na „Velikoj nagradi Subotice“

Reprezentativac Partizan Pauer muva Nebojša Jovanović osvojio je prvo mesto u u kategoriji elita na trci „Velika nagrada Subotice“ za Ligu Srbije u drumskom biciklizmu, koju su uspešno organizovali vredni biciklistički radnici Spartaka iz Subotice i BSS.  Crno beli su imali pobednika i u trci kadeta gde je slavio Stefan Jovanović, a po jednu titulu osvojili su junior Marko Polumirac iz kraljevačkog Metalca i mlađi kadet Spartaka Dario Nimčević.

Jovanović je kružnu stazu od 92 km prešao za 2:16,34 časova i na cilju odsprintao druga iz kluba Esada Hasanovića. Treće mesto pripalo je Žoltu Deru iz kragujevačkog Radničkog sa zaostatkom od 1,10 minuta. I ovde je odlučio sprint, Der je za malo odmakao Marku Stankoviću iz kraljevačkog Metalaca i Ivanu Steviću iz Partizana. Crno beli su i najbolja ekipa.

Povezana vest:  Kontador: Doping pravila su prevaziđena

Najbolji junior bio je Marko Polumirac iz kraljevačkog Metalca koji je stazu od 92 km preošao za 2:23,28 časova i pretekao u sprintu na cilju Uroša Živkovića, takođe vozača kraljevačkog kluba. Treći je sa 4,14 minuta zaostatka liniju cilja prošao Nemanja Sužnjević iz apatinskog Asa.

Mlađi kadet Šida Igor Čipkar pobedio je na stazi od 32 km u vremenu 58,11 minuta odsprintavši vozača subotičkog Spartaka Daria Nimčević, koji je do sada imao šest pobeda i jedno trećeg mesto, u trkama za Ligu Srbije ove godine, a ima i sve četiri državne titule – drum, hronometar, brdsko i kriterijum! Treći je stigao gost iz Mađarske  Fabijan Abel iz Seksarda, dok je četvrti, ujedno treći u bodovanju za Ligu trku završio Milan Rulić iz valjevskog kluba Boba. Valjevci su odneli i ekipnu pobedu na ovoj trci.

Povezana vest:  UCI istražuje Vinokurova zbog korupcije

U trci kadeta na 51 km ponovo slavlje crno belih! Pobedio je Partizanov biciklista Stefan Jovanović u vremenu 1:20,39 časova, drugi je bio njegov drug iz kluba Aleksandar Mitić  a pobednika je odlučio sprint. Treće mesto pripalao je Mišelu Sekerešiju iz subotičkog Spartaka sa 4,22 minuta zaostatka. Partizan je poneo titulu najbolje ekipe.

Povezana vest:  Gajičić odredio vozače za juniorsko Prvenstvo sveta u Ofidi u Italiji od 6. do 8. avgusta