biciklisti_nbg_skup

U subotu u Kikindi ciklo tura „Jedan dan za moj grad“

 

Društvo za biciklizam „Panonija kup“ iz Kikinde pod pokrviteljstvom Opštine Kikinda i u saradnji sa Mađarskim kulturnim, obrazovnim i omladinskim centrom „Torontal“ organizovaće u subotu 10. septembra rekreativnu biciklističku turu „Jedan dan za moj grad“.

Okupljanje je u 9 časova na platou ispred SC Jezero, a u 10 časova se polazi  na turu (brzina je ograničena na 22 km na čas i primerena je svim učensicima)  koja ide Temerinskim drumom, Ulicom Nikole Tesle,  Ulicom oslobođenja, do Nakova potom kroz Banatsko Veliko Selo i Nove Kozarce do Ruskog Sela.

Povezana vest:  TOUR DE FRANCE 2010, Za Šleka završena Trka oko Francuske

Usputni odmori su oko 10,30 časova u Nakovu i  oko 11 časova u Velikom Banatskom Selu  a dolazak je oko 12 u Rusko Selo, gde je planirano druženje uz kulturno umetnički program, obilazak znamenitosti i centra „Torontal“, ručak i osveženje. Povratak je planiran oko 15,30 a rastanak oko 16,30 časova  ispred Pogona 3 u Kikindi.

Organizatori su obezbedili policijsku i redarsku pratnju, vozilo sa mehaničarem za otklanjanje sitnih defekata, ambulantno vozilo i autobus  koji će primiti one koji ne mogu da izdrže celu turu.

Povezana vest:  Na vrhu pobedničkog postolja: Kristof Štraser osvojio RAAM 2011