MARKO STANKOVIC U SOFIJI

Stević 11. u prvom delu druge etape na trci “Oko Bugarske”

 

Srpski reprezentativac Ivan Stević, biciklista beogradskog Partizan „Pauer muva“ zauzeo je 11. mesto u prvom delu druge etape 61. trke „Oko Bugarske“ (kategorija 2.2 za olimpijske bodove) od Trojana do Velikog Trnova (101 km) sa 35 sekundi zaostatka iza pobednika Valeri Kajkova (Rusija, nacionalni tim).

Na cilj je došla grupa od četvorice biciklista u kojoj je drugo mesto u sprintu osvojio Spas Đurov (Bugarska, Nesebar) a treće Mahat Ajzbaev (Kazahstan). Četvrti je stigao Čeh Padour iz Virpula.

Povezana vest:  UCI: Španac Moskera pozitivan na doping testu

– Bili smo mnogo aktivniji nego u prvoj etapi i zbog toga svi vozači zaslužuju čestitke  – kaže selektor radiša Čubrić.- Nebojša Jovanović je bio treći na prvom brdskom cilju, a oseća se veliki napredak u formi Stevića, što nam daje nadu da će u nastavku trke biti još bolje. Veoma je važno da drugi deo druge etape od 141 km do Velikog Trnova do Šumena, koji je veoma težak i opasan, jer mogu da se naprave ozbiljni begovi sa velikom vremenskom razlikom na kraju, oprezno vozimo i da kontrolišemo svaki pokušaj odvajanja.

Povezana vest:  "Điro D'Italija" startuje 2012. u Danskoj

Pobednika prve etape i u ovoj poluetapi lidera u karavanu od 118 biciklista u 20 ekipa iz 17 zemalja, Rusa Kočetkova, „presvukao“ je Kajkov i  obukao „žltu flanelku“. Ima dve sekunde bolje vreme od Đurova i četiri sekunde od Ajzbaeva.  Stević je oko 70. pozicje sa oko 50 sekunni zaostatka.

U prvoj etapi pali su Zekevca i Der, ali su se samo ogulili i nastavli su trku. Plasman srpskih biciklista u prvoj etapi: 27. Marko Stanković, 69. Esad Hasanović, 70. Nebojša Jovanović 71. Ivan Stević – svi sa 15 sekundi zaostatka, 106. Jovan Zekavica, 107. Žolt Der – obojica sa 4,39 minuta zaostatka itd.

Povezana vest:  Sud u Lozani odbacio žalbu Valverdea