marko stankovic1Marko Stanković drugi u etapi u Galipolju, osvojio pet svetskih bodova i obukao zelenu majicu za sprintere

Reprezentativac kraljevačkog Metalca Marko Stanković, osvojio je drugo mesto u drugoj etapi na trci „Oko Galipolja“ u Turskoj i trenutno je 13. u generalnom plasmanu. Nosiće u trećoj etapi i zelenu majicu za najboljeg sprintera.

Etapa je bila kružna oko Kilitbahira 97 kilometra i posle 2:57,57 časova, pobedio je Turčin Unalan. Stanković je u sprintu grupe od petorice biciklista osvojio drugo mesto sa sekundom zaostatka. Treći mesto pripalo je Turčinu Aksoju. Na 28. mesto sa devet sekundi zaostatka plasirao se Esad Hasanović reprezentativac Partizan Pauer muva, a na 44. Miloš Stojanović vozač kraljevačkog Metalca sa 24,57 minuta zaostatka. Odustao je četvrti član reprezentacije Dragan Spasić, iz niškog Železničara MBN sad u Partizan Pauer muvu.

Povezana vest:  Jelena Erić 11. u Belgiji

– Čestitke Stankoviću, koji je sjajno sprintao i doneo Srbiji pet svetskih bodova, pošto se trka vozi u kategoriji 2.2 za svetske bodove – kaže vođa reprezentacije Srbije Miroljub Krstić, šef stručnog štaba niškog Železničara MBN.-  Konkurencija je dobra, učestvuje i reprezentacija Slovenije i ima ukupno 50 biciklista koje će preći četiri etape. BSS je poziv dobio u poslednji čas, jer su Turci odbijali da nas prime pa smo doputovali na dan starta prve etape.

Povezana vest:  Prvi dani Kase i Rajkovića u centru UCI u Eglu kraj Lozane

U prvoj etapi na hronometar na devet kilometra u Troiu pobedio je Slovenac Blaž Jarc i obukao žutu kmaujcu pršavši stazu za 6,51 minut. Drugi je bio Turčin Sajar sa 25 sakundi zaostatka, a treći takođe Turčin Mert sa 29 sekundi zaostatka. Stanković je bio 21. sa 53 sekunde slabijim vremenom, Hasanović 30. sa 1,10 minuta zaostatka, 43. je bio Dragan Spasić sa 1,43 minuta, a 46. Miloš Stojanović sa 1,49 minuta slabijim vremenom.

Povezana vest:  Stević peti u trećoj etapi u Istri

U generalnom plasmanu Jarc vodi sa 2:32,05 časova, drugi je Unalan sa 16 sekundi, a treći Sajar sa 20 sekundi slabijim vremenom. Pozicije srpskih biciklista u ukupnom poretku: 113. Stanković +41 sekund, 24. Hasanović + 1,21, 45. Stojanović + 26,39 minuta zaostatka.