jovanovic levo i kasa na postolju u alanji

Kasa pobedio i obukao žutu majicu, Jovanović drugi u trećoj etapi i treći u generalnom, Hasanović sedmi u generalnom plasmanu na trci u Alanji!

Fantastičan dan za srpski biciklizam na trci kategorije 2.2 za olimpijske bodove „Oko Alanje“ u Turskoj. Srpski biciklista član subotičkog Spartaka Gabor Kasa u majici turskog tima Manisa spor pobedio je u trećoj etapi i obukao žutu majicu! Drugo mesto u etapi pripalo je srpskom reprezentativcu Nebojši Jovanoviću, koji se probio sa 12. na treće mesto u generalnom plasmanu, dok je osvajanjem šestog mesta u etapi Esad Hasanović, srpski reprezentativac sačuvao sedmo mesto u ukupnom poretku!

Povezana vest:  VUELTA 2011, Kitelu sedma etapa

– Ovo je izuzetan uspeh, Kasa i Jovanović su nam doneli 13 olimpijskih bodova osam za pobedu i pet za drugo mesto, biće ih i više na našem kontu ako sačuvaju pozicije među osam u generalnom plasmanu na kraju trke – kaže predsednik BSS Dragan Dostanić, koji se nalazi u stručnom timu na ovoj trci sa Radomirom Pavlovićem predsednikom Stručne komisije BSS i predsednikom  BK Novi Sad Nemanjom Vajsom.- Ostaje teška  četvrta etapa od Alanje preko Manavgata do Alanje od 114 km i moramo da budemo veoma oprezni i borbeni da sačuvamo ove pozicije i napravimo veliki korak ka ispunjenju olimpijske norme.

Povezana vest:  VUELTA 2012, Valverde trijumfovao u osmoj etapi Trke kroz Španiju

Kasa je etapu u trećoj etapi od 95,6 km na kružnoj stazi oko Alanje prešao za 2:25,52 časova i za dve sekunde na cilju pretekao Nebojšu Jovanovića. Treći je bio Turčin Bakirci iz Brisa spora sa šest sekundi zaostatka. Hasanović na šestom mestu imao je 2,26 sekundi slabije vreme, Marko Stanković je bio 30. sa 3,57 minuta zaostatka, a Nikola Kozomara 39. sa 7,17 minuta slabijim vremenom od Kase. Odustao je zbog bolova u leđima Ivan Stević.

Kasa u generalnom plasmanu nosi žutu majicu sa 5:36,10 časova. Bakirci na drugoj poziciji ima sedam sekundi slabije vreme, dok Jovanović na trećem mestu zaostaje 56 sekundi. Hasanović na sedmom mestu ima 3 minuta zaostatka, Kozomara je 21. sa 13,46 minuta dok je  na 24. mestu Stanković sa 14,40 minuta zaostatka! Jovanović je na prolaznom cilju bio drugi. U generalnom plasmanu za prolazne ciljeve vodi Bakirci, Kasa je drugi, Jovanović četvrti. Ekipno, vodi Manisa, reprezentacija Srbije je četvrta.

Povezana vest:  TRKA KROZ FRANCUSKU 2011, Farar pobedio u trećoj etapi Trke kroz Francusku

Na ovoj trci dva boda je osvojio takođe Kasa za treće mesto u prvoj etapi.